Proto: "De tweede plaats zegt me niets"

Na het ontslag van John van den Brom is het tijdperk-Besnik Hasi aangebroken in Anderlecht. "Van den Brom was niet de enige schuldige voor wat hier verkeerd gelopen is. De spelers moeten opstaan en hun verantwoordelijkheid nemen", zegt doelman Silvio Proto.


Een goedgemutste en ontspannen Proto sprak vanmiddag in het trainingscentrum in Neerpede met de pers, drie dagen voor de laatste match in de reguliere competitie tussen Anderlecht en Oostende. Zoals dat in de voetbalwereld gaat, lijkt de grootste commotie rond het vertrek van John van den Brom na enkele dagen al uitgestorven en zijn de spelers al weer overgegaan tot de orde van de dag.


"Of ik na enkele dagen al een verschil zie tussen de aanpak van Van den Brom en Hasi? Ach, elke coach heeft zijn eigen ideeën, dat lijkt me normaal. Wat momenteel het belangrijkste is, is dat we de organisatie weer op punt proberen te krijgen", zegt Silvio Proto.
"Om resultaten te behalen moet je de 0 kunnen houden. De voorbije jaren was dat onze grote sterkte en de basis van de successen. We moeten niet aanvallen om aan te vallen. Onze eerste taak is om geen doelpunt binnen te krijgen."Bij de verklaringen over het ontslag van Van den Brom gaf de clubleiding te kennen dat niet alleen de Nederlander schuld trof in de negatieve spiraal. "Het is nu aan de spelers om hun verantwoordelijkheid op te nemen, want Van den Brom was inderdaad zeker niet de enige schuldige", zegt Proto.
"Alle spelers moeten zich vragen stellen over wat er allemaal gebeurd is de voorbije maanden. Uiteindelijk zet de trainer de spelers op het bord voor de wedstrijd en zodra de scheidsrechter de match op gang fluit, is het aan die spelers om het waar te maken op het veld. Ik heb Van den Brom alvast geen ontslag toegewenst. Of hij te vriendelijk voor ons was en ons te vrij liet? Neen, dat denk ik niet."


Herman Van Holsbeeck kondigde langere werkdagen aan in Anderlecht. Proto: "Als we van 9u tot 17u op de club moeten blijven om beter te worden, dan doen we dat. Maar voorlopig is dat nog niet het geval. Maar als we moeten lopen, lopen we. Daarvoor zijn we profs."
Anderlecht volgt in het klassement op twaalf punten van leider Standard. Gedeeld door twee in de play-offs is dat nog zes punten. Proto: "Mathematisch blijft alles mogelijk. We moeten vertrouwen vergaren door wedstrijden te winnen, te beginnen nu zondag tegen Oostende. Standard heeft in het verleden al bewezen dat in de play-offs alles kan. Zo groot is de kloof niet, we zullen dus nog wel zien hoe het loopt. De vraag is ook hoe de andere clubs met de druk zullen omgaan. Zelf ben ik alvast niet tevreden met een eventueel Europa League-ticket. Ik wil altijd winnen, de tweede plaats zegt me niets."

Sporza

proto

Ghelamco: "Bod op Anderlecht verandert weinig aan plannen stadion"
KV Mechelen ontevreden over Silvère Ganvoula
Vanhaezebrouck: "Ik zag met Beric en Harbaoui gisteren twee goede spitsen op training"
Los Angeles FC hebben interesse in Trezeguet
"Fans spuwden en gooiden bier" toch moet Teo 1000 euro boete betalen
Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk

Meer nieuws...