Proto: "De tweede plaats zegt me niets"

Na het ontslag van John van den Brom is het tijdperk-Besnik Hasi aangebroken in Anderlecht. "Van den Brom was niet de enige schuldige voor wat hier verkeerd gelopen is. De spelers moeten opstaan en hun verantwoordelijkheid nemen", zegt doelman Silvio Proto.


Een goedgemutste en ontspannen Proto sprak vanmiddag in het trainingscentrum in Neerpede met de pers, drie dagen voor de laatste match in de reguliere competitie tussen Anderlecht en Oostende. Zoals dat in de voetbalwereld gaat, lijkt de grootste commotie rond het vertrek van John van den Brom na enkele dagen al uitgestorven en zijn de spelers al weer overgegaan tot de orde van de dag.


"Of ik na enkele dagen al een verschil zie tussen de aanpak van Van den Brom en Hasi? Ach, elke coach heeft zijn eigen ideeŽn, dat lijkt me normaal. Wat momenteel het belangrijkste is, is dat we de organisatie weer op punt proberen te krijgen", zegt Silvio Proto.
"Om resultaten te behalen moet je de 0 kunnen houden. De voorbije jaren was dat onze grote sterkte en de basis van de successen. We moeten niet aanvallen om aan te vallen. Onze eerste taak is om geen doelpunt binnen te krijgen."Bij de verklaringen over het ontslag van Van den Brom gaf de clubleiding te kennen dat niet alleen de Nederlander schuld trof in de negatieve spiraal. "Het is nu aan de spelers om hun verantwoordelijkheid op te nemen, want Van den Brom was inderdaad zeker niet de enige schuldige", zegt Proto.
"Alle spelers moeten zich vragen stellen over wat er allemaal gebeurd is de voorbije maanden. Uiteindelijk zet de trainer de spelers op het bord voor de wedstrijd en zodra de scheidsrechter de match op gang fluit, is het aan die spelers om het waar te maken op het veld. Ik heb Van den Brom alvast geen ontslag toegewenst. Of hij te vriendelijk voor ons was en ons te vrij liet? Neen, dat denk ik niet."


Herman Van Holsbeeck kondigde langere werkdagen aan in Anderlecht. Proto: "Als we van 9u tot 17u op de club moeten blijven om beter te worden, dan doen we dat. Maar voorlopig is dat nog niet het geval. Maar als we moeten lopen, lopen we. Daarvoor zijn we profs."
Anderlecht volgt in het klassement op twaalf punten van leider Standard. Gedeeld door twee in de play-offs is dat nog zes punten. Proto: "Mathematisch blijft alles mogelijk. We moeten vertrouwen vergaren door wedstrijden te winnen, te beginnen nu zondag tegen Oostende. Standard heeft in het verleden al bewezen dat in de play-offs alles kan. Zo groot is de kloof niet, we zullen dus nog wel zien hoe het loopt. De vraag is ook hoe de andere clubs met de druk zullen omgaan. Zelf ben ik alvast niet tevreden met een eventueel Europa League-ticket. Ik wil altijd winnen, de tweede plaats zegt me niets."

Sporza

proto

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...