Vandenbempt: "Laat Najar staan op middenveld met naast hem Kouyaté, dus niet Gillet"

Voor Extra Time-analist Peter Vandenbempt is Andy Najar zo langzaamaan de ontdekking van het voetbalseizoen aan het worden. De Hondurees was de beste Anderlecht-speler tegen Racing Genk en kreeg tijdens de uitzending vooral lof voor zijn veelzijdigheid.


"Najar heeft een zeer uitgebreid arsenaal aan kwaliteiten", zei Vandenbempt over de 20-jarige Hondurees. "En hij is inzetbaar op vele posities. Voor de rust speelde hij tegen Racing Genk aan de buitenkant, na de rust liep hij centraal op het middenveld. Hij recupereert nu ook veel ballen. Dat was in het begin nog wel anders. Hij heeft veel diepgang en voetbalt ook altijd vooruit. Daarnaast heeft hij een goeie dribbel en kan hij een actie maken."


"Daarom vind ik hem toch een beetje de ontdekking van het seizoen. Bij het tweede doelpunt van Anderlecht vond ik zijn actie briljant. Ik vond Najar ook de beste speler op het veld", vulde Marc Degryse aan. "Ook tegen Club Brugge vond ik hem al goed spelen. Zijn grote voordeel als controlerende middenvelder is dat hij goed ondersteuning biedt aan de offensieve spelers voor hem. Hij zoekt altijd een voetballende oplossing en zijn loopvermogen is goed. Op dit moment is hij de enige bij Anderlecht die met zelfvertrouwen speelt."

"Maar de vraag is nu hoe Anderlecht zijn middenveld de volgende keer gaat zetten", zei Vandenbempt. "Laat Najar nu maar staan als centrale middenvelder. Naast Najar moet je dan toch best een iets meer defensieve speler zetten. Dus niet Gillet. Meer een speler zoals Kouyaté of Mbemba."

Sporza

vandenbempt najar

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...