Van Holsbeeck: "Als spelers even gemotiveerd zijn al ik kunnen we nog kampioen worden"

Herman Van Holsbeeck gelooft nog volop in de titel. Anderlecht heeft momenteel twaalf punten achterstand op Standard, maar het geloof bij de manager van paars-wit is er helemaal.


“Als de spelers de volgende twee maanden even gemotiveerd zijn als ik, kunnen we nog kampioen worden. Dat heb ik hen ook gezegd. Dat is het voordeel van de play-offs”, aldus Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.
“We zijn in de reguliere competitie vier keer eerste geëindigd. Wij zijn de enige ploeg die weet hoe het is om twaalf punten voorsprong verloren te zien gaan in één week tijd. Dat is stress. Een klop op het hoofd van iedereen.”


“Standard verloor tegen Gent en we waren al aan het rekenen: twaalf punten voorsprong, dat zijn er eigenlijk maar zes. Nu spelen ze tegen Club Brugge. Als ze gelijk spelen, is het verschil nog vier en vijf punten. Dan zeg ik: Heren, wij kunnen weer aan heel België laten zien: we are Anderlecht!“ aldus Van Holsbeeck.


Anderlecht zit in een crisis. Zondag tegen Racing Genk is het verplicht om te winnen om de titel mogelijk niet helemaal in rook te zien opgaan. Een besef dat ook zal heersen bij het bestuur van Anderlecht, dat wel het vertrouwen houdt tot het einde van het seizoen in trainer van den Brom.
Herman Van Holsbeeck heeft een aparte visie op crisis. "Weet je wanneer ik problemen had met mijn gezondheid", vraagt de sterke man van Paars-Wit luidop tegen Het Laatste Nieuws. "Toen het te goed ging. Vermoeidheid komt boven als de stress wegvalt."


Van Holsbeeck had het ook over de strijd die managers moeten voeren met spelersmakelaars: "Ik hoor vaak dat men denkt dat Van Holsbeeck een vriend is van de makelaars. Maar aan wie hebben we de laatste jaren spelers verkocht? Anzhi, Terek, Kiev. De mensen die voor die ongelooflijke transfergelden hebben gezorgd, worden daarvoor vergoed. Natuurlijk wordt de macht van die personen steeds groter en dan zijn er nog de investeringsmaatschappijen die er aankomen."Voetbal24.be

vanholsbeeck

Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren

Meer nieuws...