Van Holsbeeck: "Als spelers even gemotiveerd zijn al ik kunnen we nog kampioen worden"

Herman Van Holsbeeck gelooft nog volop in de titel. Anderlecht heeft momenteel twaalf punten achterstand op Standard, maar het geloof bij de manager van paars-wit is er helemaal.


“Als de spelers de volgende twee maanden even gemotiveerd zijn als ik, kunnen we nog kampioen worden. Dat heb ik hen ook gezegd. Dat is het voordeel van de play-offs”, aldus Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.
“We zijn in de reguliere competitie vier keer eerste geëindigd. Wij zijn de enige ploeg die weet hoe het is om twaalf punten voorsprong verloren te zien gaan in één week tijd. Dat is stress. Een klop op het hoofd van iedereen.”


“Standard verloor tegen Gent en we waren al aan het rekenen: twaalf punten voorsprong, dat zijn er eigenlijk maar zes. Nu spelen ze tegen Club Brugge. Als ze gelijk spelen, is het verschil nog vier en vijf punten. Dan zeg ik: Heren, wij kunnen weer aan heel België laten zien: we are Anderlecht!“ aldus Van Holsbeeck.


Anderlecht zit in een crisis. Zondag tegen Racing Genk is het verplicht om te winnen om de titel mogelijk niet helemaal in rook te zien opgaan. Een besef dat ook zal heersen bij het bestuur van Anderlecht, dat wel het vertrouwen houdt tot het einde van het seizoen in trainer van den Brom.
Herman Van Holsbeeck heeft een aparte visie op crisis. "Weet je wanneer ik problemen had met mijn gezondheid", vraagt de sterke man van Paars-Wit luidop tegen Het Laatste Nieuws. "Toen het te goed ging. Vermoeidheid komt boven als de stress wegvalt."


Van Holsbeeck had het ook over de strijd die managers moeten voeren met spelersmakelaars: "Ik hoor vaak dat men denkt dat Van Holsbeeck een vriend is van de makelaars. Maar aan wie hebben we de laatste jaren spelers verkocht? Anzhi, Terek, Kiev. De mensen die voor die ongelooflijke transfergelden hebben gezorgd, worden daarvoor vergoed. Natuurlijk wordt de macht van die personen steeds groter en dan zijn er nog de investeringsmaatschappijen die er aankomen."Voetbal24.be

vanholsbeeck

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...