Van Holsbeeck: "Als spelers even gemotiveerd zijn al ik kunnen we nog kampioen worden"

Herman Van Holsbeeck gelooft nog volop in de titel. Anderlecht heeft momenteel twaalf punten achterstand op Standard, maar het geloof bij de manager van paars-wit is er helemaal.


“Als de spelers de volgende twee maanden even gemotiveerd zijn als ik, kunnen we nog kampioen worden. Dat heb ik hen ook gezegd. Dat is het voordeel van de play-offs”, aldus Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.
“We zijn in de reguliere competitie vier keer eerste geëindigd. Wij zijn de enige ploeg die weet hoe het is om twaalf punten voorsprong verloren te zien gaan in één week tijd. Dat is stress. Een klop op het hoofd van iedereen.”


“Standard verloor tegen Gent en we waren al aan het rekenen: twaalf punten voorsprong, dat zijn er eigenlijk maar zes. Nu spelen ze tegen Club Brugge. Als ze gelijk spelen, is het verschil nog vier en vijf punten. Dan zeg ik: Heren, wij kunnen weer aan heel België laten zien: we are Anderlecht!“ aldus Van Holsbeeck.


Anderlecht zit in een crisis. Zondag tegen Racing Genk is het verplicht om te winnen om de titel mogelijk niet helemaal in rook te zien opgaan. Een besef dat ook zal heersen bij het bestuur van Anderlecht, dat wel het vertrouwen houdt tot het einde van het seizoen in trainer van den Brom.
Herman Van Holsbeeck heeft een aparte visie op crisis. "Weet je wanneer ik problemen had met mijn gezondheid", vraagt de sterke man van Paars-Wit luidop tegen Het Laatste Nieuws. "Toen het te goed ging. Vermoeidheid komt boven als de stress wegvalt."


Van Holsbeeck had het ook over de strijd die managers moeten voeren met spelersmakelaars: "Ik hoor vaak dat men denkt dat Van Holsbeeck een vriend is van de makelaars. Maar aan wie hebben we de laatste jaren spelers verkocht? Anzhi, Terek, Kiev. De mensen die voor die ongelooflijke transfergelden hebben gezorgd, worden daarvoor vergoed. Natuurlijk wordt de macht van die personen steeds groter en dan zijn er nog de investeringsmaatschappijen die er aankomen."Voetbal24.be

vanholsbeeck

Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen

Meer nieuws...