Lokeren verhoogt kopzorgen bij Anderlecht

Het lek is nog altijd niet boven bij Anderlecht, al botste het op Daknam wel op een sterk Lokeren. Harbaoui en uitblinker Vanaken maakten de goals. Na een own-goal van Odoi laaide de hoop op bij Anderlecht, maar de 2-2 was zelden dichtbij.

Beide ploegen begonnen erg gretig aan de partij en dat resulteerde in een resem kansen. Mitrovic kon al vroeg de score openen voor Anderlecht, maar de Serviër besloot voorlangs. Aan de overkant zorgde Vanaken voor gevaar : zijn snoeiharde schot spatte uiteen op de paal. Terwijl een sterke Verhulst pogingen van de erg bedrijvige Mitrovic en Cyriac onschadelijk maakte, liet Harbaoui na om Lokeren op voorsprong te schieten. Na een vlijmscherpe counter schotelde Dutra hem de 1-0 voor, maar de Tunesiër trapte de open doelkans van dichtbij op de lat. Kort voor de rust was het dan toch raak voor de Lokerse topschutter. Na een heerlijke combinatie met Vanaken kopte Dutra de bal centraal voor doel, waar Harbaoui de openingstreffer onhoudbaar voorbij Proto knalde.

Lokeren ging na de koffie meteen door op zijn elan, met dank aan defensief geblunder bij de bezoekers. Vanaken onderschepte een bijzonder slappe terugspeelbal van Mbemba en tikte de bal simpel voorbij Proto in doel. Donderwolken pakten zich samen boven John van den Brom, maar de bezoekers gaven zich niet gewonnen. Mitrovic botste nog op een uitstekende redding van Verhulst, maar de doelman moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven toen Odoi zijn ex-club ongewild een handje hielp. Onder druk van Mitrovic kopte hij een voorzet ongelukkig in eigen doel. Anderlecht nam de touwtjes stevig in handen na de aansluitingstreffer, terwijl Lokeren er niet meer aan te pas kwam. Veel meer dan steriele druk leverde dat evenwel niet op. Ook de inbreng van Pollet zette geen zoden aan de dijk voor de bezoekers.

Goals: 40' Harbaoui (1-0), 47' Vanaken (2-0), 57' Odoi (2-1, own goal)
Lokeren: Verhulst, Odoi, Mertens, Scholz, Galitsios, De Pauw, Overmeire, Vanaken, Trompet (82' Kaya), Dutra (93' Patosi), Harbaoui
Anderlecht: Proto, Deschacht, Mbemba, Kouyaté, Vanden Borre, Cyriac, Kljestan, Praet, Gillet, Najar (73' Pollet), Mitrovic
Gele kaarten: 50' Trompet, 45' Harbaoui, 74' Kljestan, 77' Vanden Borre
Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
Toeschouwers: 9.093

Sporza

lokeren jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...