Vico: "Enorm blij met doelpunt en prestatie"

Fede Vico beleefde vanavond een droomdebuut bij KV Oostende. De Spaanse jeugdinternational verschalkte Wouter Biebauw met een windballetje en schonk zijn team op die manier in extremis een punt.


Het doelpunt van Fede Vico was even onverwacht als vreemd. De huurling van RSC Anderlecht poogde een voorzet te trappen, maar verschalkte uiteindelijk Wouter Biebauw. "Het was inderdaad niet mijn bedoeling om op doel te trappen", lacht Vico. "Maar ik ben enorm blij met mij doelpunt en mijn prestatie. Of de doelman in de fout gaat bij die fase? Daar wil ik geen commentaar op geven."De 19-jarige dribbelkont vierde Achter De Kazerne meteen zijn debuut op de Belgische velden. "Ik ben geschrokken van het goede niveau", verrast Vico. "Bovendien verliep het samenspel met Fernando Canesin Matos heel goed. Hij is een Braziliaan en dat maakt het gemakkelijker. Al hebben we simpelweg ook enorm veel zin om te voetballen."


Vico werd enkele maanden geleden nog als hét talent binnengehaald bij RSC Anderlecht. Is hij niet ontgoocheld door het uitblijven van speelkansen bij de landskampioen? "Anderlecht is het beste team uit België en voetbalt op Champions League-niveau. Dan is het als Spaanse jongen niet evident om meteen in de basis te geraken. Maar ik ben tevreden dat ik nu mijn kans krijg bij dit team. Het is geen schande om voor Oostende te voetballen, hé."Voetbalkrant

vico oostende

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...