Vico: "Enorm blij met doelpunt en prestatie"

Fede Vico beleefde vanavond een droomdebuut bij KV Oostende. De Spaanse jeugdinternational verschalkte Wouter Biebauw met een windballetje en schonk zijn team op die manier in extremis een punt.


Het doelpunt van Fede Vico was even onverwacht als vreemd. De huurling van RSC Anderlecht poogde een voorzet te trappen, maar verschalkte uiteindelijk Wouter Biebauw. "Het was inderdaad niet mijn bedoeling om op doel te trappen", lacht Vico. "Maar ik ben enorm blij met mij doelpunt en mijn prestatie. Of de doelman in de fout gaat bij die fase? Daar wil ik geen commentaar op geven."De 19-jarige dribbelkont vierde Achter De Kazerne meteen zijn debuut op de Belgische velden. "Ik ben geschrokken van het goede niveau", verrast Vico. "Bovendien verliep het samenspel met Fernando Canesin Matos heel goed. Hij is een Braziliaan en dat maakt het gemakkelijker. Al hebben we simpelweg ook enorm veel zin om te voetballen."


Vico werd enkele maanden geleden nog als hét talent binnengehaald bij RSC Anderlecht. Is hij niet ontgoocheld door het uitblijven van speelkansen bij de landskampioen? "Anderlecht is het beste team uit België en voetbalt op Champions League-niveau. Dan is het als Spaanse jongen niet evident om meteen in de basis te geraken. Maar ik ben tevreden dat ik nu mijn kans krijg bij dit team. Het is geen schande om voor Oostende te voetballen, hé."Voetbalkrant

vico oostende

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...