"We zijn slechts voor de helft geslaagd in deze transferperiode"

Michy Batshuayi, Thorgan Hazard en Steven Defour waren niet de enige namen op de A-lijst van Anderlecht. Dat zei manager Herman Van Holsbeeck vrijdag.


Ook David Pollet, de nieuwste aanwinst van Anderlecht, stond op die lijst. “Daarnaast maakten ook Hans Vanaken, Fabien Camus, Maxime Lestienne en Vadis Odjidja deel uit van onze A-lijst”, aldus Van Holsbeeck.
Enkel de namen van Hazard, Batshuayi en Defour werden breed uitgesmeerd in de pers. Anderlecht slaagde er niet in om een van hen aan te trekken.


"Als Anderlecht zijnde moet je kijken naar jongens die je ploeg kunnen versterken", aldus Van Holsbeeck. "Maar spelers van Club of Genk haal je niet zo makkelijk. Het is in Belgiė sowieso moeilijker geworden om een transfer te realiseren. De prijzen swingen de pan uit als wij komen aankloppen. En spelers trekken ook altijd al veel jonger naar het buitenland. Zo'n transferperiode is vermoeiend voor een manager. We hebben hoog gemikt om voor de titel te kunnen meedoen. We zijn slechts voor de helft geslaagd, als je ziet dat we een middenvelder en een extra aanvaller wilden halen. Die aanvaller hebben we, maar we zijn er niet in geslaagd om die middenvelder te strikken."
Van Holsbeeck mag dan wel klaar zijn met zijn inkomende transfers, hij let toch nog altijd op dat er geen basisspelers meer gaan vertrekken. "Er is wel interesse tot ik een telefoontje krijg om de prijs te weten. Daarna bellen ze meestal niet meer terug", knipoogt hij. "Maar de transfermarkt in Rusland blijft open tot maart. En die kunnen nog met miljoenen komen zwaaien. En dan wordt het gevaarlijk."
vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...