"We zijn slechts voor de helft geslaagd in deze transferperiode"

Michy Batshuayi, Thorgan Hazard en Steven Defour waren niet de enige namen op de A-lijst van Anderlecht. Dat zei manager Herman Van Holsbeeck vrijdag.


Ook David Pollet, de nieuwste aanwinst van Anderlecht, stond op die lijst. “Daarnaast maakten ook Hans Vanaken, Fabien Camus, Maxime Lestienne en Vadis Odjidja deel uit van onze A-lijst”, aldus Van Holsbeeck.
Enkel de namen van Hazard, Batshuayi en Defour werden breed uitgesmeerd in de pers. Anderlecht slaagde er niet in om een van hen aan te trekken.


"Als Anderlecht zijnde moet je kijken naar jongens die je ploeg kunnen versterken", aldus Van Holsbeeck. "Maar spelers van Club of Genk haal je niet zo makkelijk. Het is in Belgiė sowieso moeilijker geworden om een transfer te realiseren. De prijzen swingen de pan uit als wij komen aankloppen. En spelers trekken ook altijd al veel jonger naar het buitenland. Zo'n transferperiode is vermoeiend voor een manager. We hebben hoog gemikt om voor de titel te kunnen meedoen. We zijn slechts voor de helft geslaagd, als je ziet dat we een middenvelder en een extra aanvaller wilden halen. Die aanvaller hebben we, maar we zijn er niet in geslaagd om die middenvelder te strikken."
Van Holsbeeck mag dan wel klaar zijn met zijn inkomende transfers, hij let toch nog altijd op dat er geen basisspelers meer gaan vertrekken. "Er is wel interesse tot ik een telefoontje krijg om de prijs te weten. Daarna bellen ze meestal niet meer terug", knipoogt hij. "Maar de transfermarkt in Rusland blijft open tot maart. En die kunnen nog met miljoenen komen zwaaien. En dan wordt het gevaarlijk."
vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...