Anderlecht neemt revanche tegen Club Brugge

In een matige eerste helft zonder al te veel kansen zorgde Mitrovic voor het eerste doelpunt. Na de rust was Club Brugge de betere ploeg, maar het was toch de ingevallen Nsakala die de definitieve 2-0 tegen de netten trapte. Anderlecht neemt wraak voor de pandoering uit de heenwedstrijd.

Beide ploegen trachtten elkaar te verrassen met enkele wijzigingen in de basis. Anderlecht-coach Van den Brom posteerde Cyriac in de spits naast Mitrovic, terwijl bij Club Brugge Fatai voor de doelpunten moest zorgen. De wedstrijd zat lange tijd op slot en ging goed op en neer, maar het was toch vooral paarswit dat voor het meeste dreiging zorgde. Op een grote mogelijkheid was het wachten tot iets voor het half uur. Bruno dribbelde zich voorbij drie Bruggelingen en besloot dan hard op doel, maar Ryan kon zijn poging nog overtikken. Vijf minuten voor de rust brak de wedstrijd dan toch open. Na een voorzet van Kouyaté verlengde Gillet het leer tot bij Aleksander Mitrovic, die van dichtbij de 1-0 binnenknalde. Een doelpunt met een reukje aan, want Gillet bevond zich nipt in buitenspelpositie. Diezelfde Mitrovic kwam net voor affluiten nog dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar doelman Ryan verhinderde de dubbele achterstand met een schitterende redding. 1-0 was dan ook de ruststand, al bij al een correcte weergave van de eerste helft.

Club moest achtervolgen in de tweede helft en kwam meteen beter uit de kleedkamer. Vazquez zette met een sublieme pass Högli plots alleen voor doel, maar die bewees dat hij in de eerste plaats een verdediger is. Wat later kwamen de West-Vlamingen wel goed weg wanneer Mechele Mitrovic neerhaalde in de zestien, en scheidsrechter Gumienny er geen graten in zag. Anderlecht hapte even naar adem, maar dreigde op de tegenaanval via Bruno en een knappe actie van Mitrovic. Bij Club werd De Sutter in de strijd gegooid, maar bij de laatste pass liep het te vaak mis. Anderlecht liet Club nog even in leven, maar invaller N'Sakala besliste in de slotfase de wedstrijd. Dankzij de 2-0-zege staat Anderlecht nu alleen op de tweede plaats, op zeven punten van leider Standard. Club Brugge blijft gedeeld derde met Zulte Waregem. Paarswit heeft zo zijn revanche voor de pandoering uit de heenwedstrijd beet, Club Brugge daarentegen likt zijn wonden na een povere 1 op 9.

Goals: 39' Mitrovic (1-0), 88' N'Sakala (2-0)
Anderlecht: Kaminski, Deschacht, Mbemba, Kouyaté, Vanden Borre, Praet (84' de Zeeuw), Gillet, Najar, Bruno, Mitrovic, Cyriac (76' N'Sakala)
Club Brugge: Ryan, De Bock, Mechele, Engels, Hogli, Lestienne, Vazquez, Simons (78' Meunier), Odjidja-Ofoe, Refaelov (46' Jorgensen), Fatai (59' De Sutter)
Gele kaarten: 90' Engels, 90' de Zeeuw
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 20.300

clubbrugge jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...