Anderlecht neemt revanche tegen Club Brugge

In een matige eerste helft zonder al te veel kansen zorgde Mitrovic voor het eerste doelpunt. Na de rust was Club Brugge de betere ploeg, maar het was toch de ingevallen Nsakala die de definitieve 2-0 tegen de netten trapte. Anderlecht neemt wraak voor de pandoering uit de heenwedstrijd.

Beide ploegen trachtten elkaar te verrassen met enkele wijzigingen in de basis. Anderlecht-coach Van den Brom posteerde Cyriac in de spits naast Mitrovic, terwijl bij Club Brugge Fatai voor de doelpunten moest zorgen. De wedstrijd zat lange tijd op slot en ging goed op en neer, maar het was toch vooral paarswit dat voor het meeste dreiging zorgde. Op een grote mogelijkheid was het wachten tot iets voor het half uur. Bruno dribbelde zich voorbij drie Bruggelingen en besloot dan hard op doel, maar Ryan kon zijn poging nog overtikken. Vijf minuten voor de rust brak de wedstrijd dan toch open. Na een voorzet van Kouyaté verlengde Gillet het leer tot bij Aleksander Mitrovic, die van dichtbij de 1-0 binnenknalde. Een doelpunt met een reukje aan, want Gillet bevond zich nipt in buitenspelpositie. Diezelfde Mitrovic kwam net voor affluiten nog dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar doelman Ryan verhinderde de dubbele achterstand met een schitterende redding. 1-0 was dan ook de ruststand, al bij al een correcte weergave van de eerste helft.

Club moest achtervolgen in de tweede helft en kwam meteen beter uit de kleedkamer. Vazquez zette met een sublieme pass Högli plots alleen voor doel, maar die bewees dat hij in de eerste plaats een verdediger is. Wat later kwamen de West-Vlamingen wel goed weg wanneer Mechele Mitrovic neerhaalde in de zestien, en scheidsrechter Gumienny er geen graten in zag. Anderlecht hapte even naar adem, maar dreigde op de tegenaanval via Bruno en een knappe actie van Mitrovic. Bij Club werd De Sutter in de strijd gegooid, maar bij de laatste pass liep het te vaak mis. Anderlecht liet Club nog even in leven, maar invaller N'Sakala besliste in de slotfase de wedstrijd. Dankzij de 2-0-zege staat Anderlecht nu alleen op de tweede plaats, op zeven punten van leider Standard. Club Brugge blijft gedeeld derde met Zulte Waregem. Paarswit heeft zo zijn revanche voor de pandoering uit de heenwedstrijd beet, Club Brugge daarentegen likt zijn wonden na een povere 1 op 9.

Goals: 39' Mitrovic (1-0), 88' N'Sakala (2-0)
Anderlecht: Kaminski, Deschacht, Mbemba, Kouyaté, Vanden Borre, Praet (84' de Zeeuw), Gillet, Najar, Bruno, Mitrovic, Cyriac (76' N'Sakala)
Club Brugge: Ryan, De Bock, Mechele, Engels, Hogli, Lestienne, Vazquez, Simons (78' Meunier), Odjidja-Ofoe, Refaelov (46' Jorgensen), Fatai (59' De Sutter)
Gele kaarten: 90' Engels, 90' de Zeeuw
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 20.300

clubbrugge jupilerproleague

Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht

Meer nieuws...