Michel Verschueren: "We hebben Zulte-Waregem een zotte prijs gedaan"

De transfersoap rond Thorgan Hazard heeft een vieze nasmaak in de mond. De middenvelder liet eerder deze week weten dat hij voor de rest van het seizoen bij Zulte Waregem blijft spelen. Volgens Michel Verschueren komt dat door de rol van voetbalmakelaars in het huidige voetbal.


“Het is allemaal begonnen in 1995 met het Bosman-arrest, waar de bond en meneer Meulemans toen te koppig en te traag zijn geweest”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.
“Eenmaal het arrest was gevallen, volgde geen overgangsperiode zoals normaal is bij elke Europese rechtsregel. Anderlecht moest daardoor trouwens op het einde van het seizoen meteen zeven of acht spelers gratis laten vertrekken.”


“Daardoor schoten de agents als paddestoelen uit de grond. Ze verspreidden zich als een ziekte, als een kanker. Het resultaat: 30 procent van al het geld dat wordt uitgegeven aan transfers verdwijnt in hun zakken. Het is de wereld op zijn kop, een zwaard van Damocles dat boven het voetbal hangt.”


“30 Procent van al het geld dat wordt uitgegeven aan transfers verdwijnt in hun zakken. Het is de wereld op zijn kop, een zwaard van Damocles dat boven het voetbal hangt. Bovendien gaat het om veel geld, verdienen spelers te veel en maken clubs te veel schulden”, 


Ook de zaak Hazard kwam kort aan bod. “Het is niet aan mij om mij uit te spreken over het werk van Herman. We hebben Zulte Waregem een bod gedaan van een miljoen euro, een zotte prijs, en ze hebben dat geweigerd. Dat was hun recht.”

VoetbalBelgië

verschueren

Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht
Anderlecht heeft defensieve versterking nodig!
Najar zeker niet fit voor duel tegen Antwerp
Dendoncker fit voor duel tegen Antwerp
Oma Kums trots op kleinzoon
Ook Sevilla heeft Kara op hun lijstje staan
Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"

Meer nieuws...