Michel Verschueren: "We hebben Zulte-Waregem een zotte prijs gedaan"

De transfersoap rond Thorgan Hazard heeft een vieze nasmaak in de mond. De middenvelder liet eerder deze week weten dat hij voor de rest van het seizoen bij Zulte Waregem blijft spelen. Volgens Michel Verschueren komt dat door de rol van voetbalmakelaars in het huidige voetbal.


“Het is allemaal begonnen in 1995 met het Bosman-arrest, waar de bond en meneer Meulemans toen te koppig en te traag zijn geweest”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.
“Eenmaal het arrest was gevallen, volgde geen overgangsperiode zoals normaal is bij elke Europese rechtsregel. Anderlecht moest daardoor trouwens op het einde van het seizoen meteen zeven of acht spelers gratis laten vertrekken.”


“Daardoor schoten de agents als paddestoelen uit de grond. Ze verspreidden zich als een ziekte, als een kanker. Het resultaat: 30 procent van al het geld dat wordt uitgegeven aan transfers verdwijnt in hun zakken. Het is de wereld op zijn kop, een zwaard van Damocles dat boven het voetbal hangt.”


“30 Procent van al het geld dat wordt uitgegeven aan transfers verdwijnt in hun zakken. Het is de wereld op zijn kop, een zwaard van Damocles dat boven het voetbal hangt. Bovendien gaat het om veel geld, verdienen spelers te veel en maken clubs te veel schulden”, 


Ook de zaak Hazard kwam kort aan bod. “Het is niet aan mij om mij uit te spreken over het werk van Herman. We hebben Zulte Waregem een bod gedaan van een miljoen euro, een zotte prijs, en ze hebben dat geweigerd. Dat was hun recht.”

VoetbalBelgië

verschueren

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...