Michel Verschueren: "We hebben Zulte-Waregem een zotte prijs gedaan"

De transfersoap rond Thorgan Hazard heeft een vieze nasmaak in de mond. De middenvelder liet eerder deze week weten dat hij voor de rest van het seizoen bij Zulte Waregem blijft spelen. Volgens Michel Verschueren komt dat door de rol van voetbalmakelaars in het huidige voetbal.


“Het is allemaal begonnen in 1995 met het Bosman-arrest, waar de bond en meneer Meulemans toen te koppig en te traag zijn geweest”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.
“Eenmaal het arrest was gevallen, volgde geen overgangsperiode zoals normaal is bij elke Europese rechtsregel. Anderlecht moest daardoor trouwens op het einde van het seizoen meteen zeven of acht spelers gratis laten vertrekken.”


“Daardoor schoten de agents als paddestoelen uit de grond. Ze verspreidden zich als een ziekte, als een kanker. Het resultaat: 30 procent van al het geld dat wordt uitgegeven aan transfers verdwijnt in hun zakken. Het is de wereld op zijn kop, een zwaard van Damocles dat boven het voetbal hangt.”


“30 Procent van al het geld dat wordt uitgegeven aan transfers verdwijnt in hun zakken. Het is de wereld op zijn kop, een zwaard van Damocles dat boven het voetbal hangt. Bovendien gaat het om veel geld, verdienen spelers te veel en maken clubs te veel schulden”, 


Ook de zaak Hazard kwam kort aan bod. “Het is niet aan mij om mij uit te spreken over het werk van Herman. We hebben Zulte Waregem een bod gedaan van een miljoen euro, een zotte prijs, en ze hebben dat geweigerd. Dat was hun recht.”

VoetbalBelgië

verschueren

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...