Michel Verschueren: "We hebben Zulte-Waregem een zotte prijs gedaan"

De transfersoap rond Thorgan Hazard heeft een vieze nasmaak in de mond. De middenvelder liet eerder deze week weten dat hij voor de rest van het seizoen bij Zulte Waregem blijft spelen. Volgens Michel Verschueren komt dat door de rol van voetbalmakelaars in het huidige voetbal.


“Het is allemaal begonnen in 1995 met het Bosman-arrest, waar de bond en meneer Meulemans toen te koppig en te traag zijn geweest”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.
“Eenmaal het arrest was gevallen, volgde geen overgangsperiode zoals normaal is bij elke Europese rechtsregel. Anderlecht moest daardoor trouwens op het einde van het seizoen meteen zeven of acht spelers gratis laten vertrekken.”


“Daardoor schoten de agents als paddestoelen uit de grond. Ze verspreidden zich als een ziekte, als een kanker. Het resultaat: 30 procent van al het geld dat wordt uitgegeven aan transfers verdwijnt in hun zakken. Het is de wereld op zijn kop, een zwaard van Damocles dat boven het voetbal hangt.”


“30 Procent van al het geld dat wordt uitgegeven aan transfers verdwijnt in hun zakken. Het is de wereld op zijn kop, een zwaard van Damocles dat boven het voetbal hangt. Bovendien gaat het om veel geld, verdienen spelers te veel en maken clubs te veel schulden”, 


Ook de zaak Hazard kwam kort aan bod. “Het is niet aan mij om mij uit te spreken over het werk van Herman. We hebben Zulte Waregem een bod gedaan van een miljoen euro, een zotte prijs, en ze hebben dat geweigerd. Dat was hun recht.”

VoetbalBelgië

verschueren

Newcastle United wil Frank Acheampong
Badji, Bruno en Michael Verschueren lopen 20 km door Brussel
Alleen een mirakel kan paars-wit uit pot 3 houden
"Stanciu zal volgend seizoen bevestigen"
Proto: "Ik zou graag met Anthony Vanden Borre willen praten"
Vervoort reageert op brief RSCA: "Respect moet van twee kanten komen"
Kums: "Misschien komt er deze week een doorbraak"
Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"

Meer nieuws...