Van den Brom: "Geen ploeg voor gevechtsvoetbal"

Anderlecht startte de tweede ronde met een valse noot. De troepen van John Van den Brom gingen Achter de Kazerne ten onder. "We lieten na te voetballen", luidde het achteraf.Anderlecht mistte zijn start van 2014. Paars-wit ging met 2-1 onderuit op het veld van KV Mechelen en moet zo Zulte Waregem en Club Brugge naast zich dulden op de tweede plek in het klassement. "Het was een droomstart van 2014", zuchtte coach John Van den Brom achteraf. "We waren oppermachtig, hadden controle over de match. Dan lieten we het tempo zakken en zo kon Mechelen weer helemaal in de wedstrijd komen."


Ondanks een vroeg doelpunt van Andy Najar kwam Malinois via Steven De Petter opnieuw langszij. Benjamin Mokulu maakte er op het uur dan 2-1 van en zo bleef de landskampioen met lege handen achter. "We gingen gewoon mee in het enthousiasme van Mechelen. Zo verloren we het overleg en ons voetbal", aldus Van den Brom. "We hebben nu eenmaal geen ploeg voor gevechtsvoetbal." 


Anderlecht ziet de kloof met leider Standard oplopen tot zeven punten. Volgend weekend komt uitgerekend Club Brugge op bezoek in het Astridpark. "We moeten winnen tegen Club, dat is duidelijk. Dat moesten we hier ook doen maar dat is niet gelukt en Standard is uitgelopen. Die zeven punten worden er vier in de Jupiler Pro League Play-Offs maar we moeten ervoor zorgen dat de kloof niet groter wordt. Integendeel, ik wil die kloof verkleinen", aldus Van den Brom.

Jupilerproleague.be

vandenbrom kvmechelen

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...