Roef: "Ik denk dat ik mijn job gedaan heb"

Geen Thomas Kaminski op de bank, een blessure van Silvio Proto en ineens staat de 19-jarige Davy Roef in de ploeg. Ondanks een tegendoelpunt liet hij toch wat flitsen van talent zien.Roef zat wat onverwacht op de bank omdat Kaminski niet beschikbaar was. "Ik wist het deze week pas", aldus Roef. "Nogal onverwacht dat ik hier mijn debuut maak. Ik had wel al een paar keer op de bank gezeten en dus weet je dat je klaar moet zijn. Ineens riep de coach dat ik me moest gaan opwarmen. Tijd om nerveus te worden had ik dus niet."


Proto had al een tijdje om zijn vervanging gevraagd, maar Van den Brom probeerde de rust met hem te halen, maar dat was buiten Proto gerekend die zelf de bal buiten wierp en van het veld stapte. "Ik denk dat de trainer hem bij de rust wou wisselen, van de rest weet ik niets. Silvio zou zelf ook graag de rust gehaald hebben."
Nochtans was Roef de laatste weken ook niet helemaal fit. Zo werkte hij op stage een individueel programma af. "Ik had een ontsteking aan de kniepees, maar nu is het opgelost. De injectie heeft gewerkt. Gelukkig, want anders was het een operatie geworden."


Roef mocht nu proeven van het grote werk. "Dat afstandsschot van Bateau was het moeilijkste omdat de bal nog net botste en ik hem naar de buitenkant moest duwen omdat er nog mensen klaar stonden. Ik denk dat ik mijn job gedaan heb. Bij die kans van Trajkovski kom ik goed uit en bij de tegengoal heb ik me weinig te verwijten."Voetbalkrant

roef kvmechelen

UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig
Anderlecht haalt hard uit naar stad Brussel
Anderlecht jeugd verliest nipt finale van Lyon
Anderlecht haalt jong talent bij White Star Brussel
Thelin: "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven"
Beloften Anderlecht stoten door naar finale op de FIFA Youth Cup in Zwitserland
Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"

Meer nieuws...