Anderlecht lijdt puntenverlies bij KV Mechelen

Frank Vercauteren heeft zijn comeback bij KV Mechelen opgeluisterd met een prestigieuze overwinning. Zijn ex-club Anderlecht werd met 2-1 geslachtofferd.

De 1-0 viel KV Mechelen al in de tweede minuut rauw op het dak. Bruno stuurde Biset met een versnelling het bos in en Najar kopte de voorzet met gevaar voor lijf en leden tegen het net. KVM moest even op adem komen, maar had opvallend weinig moeite om een traag spelend Anderlecht daarna van zijn strafschopgebied weg te houden. De match belandde in een diepe dip en door het slordige Brusselse spel kreeg Mechelen de kans om de druk wat op te voeren. Die inzet werd op het halfuur beloond na een overtreding van Tielemans. Kosanovic penseelde een vrije trap voorbij het muurtje, maar de geblesseerde Proto bokste hem tot bij Junker, die De Petter (terug na zes maanden blessureleed) de trekker liet overhalen voor de 1-1. De match kantelde in het voordeel van de thuisploeg. Het spel van Anderlecht verdiende zeker geen schoonheidsprijs. Een kopbal van Destorme ketste net voor de rust buitenkant paal het veld uit.

Anderlecht nam de waarschuwing niet ernstig en bekocht zijn onmacht na de rust met het genadeschot. Een snelle tegenstoot van KVM bracht Trajkovski in scorepositie. Zijn schot schoof op de paal, maar Mokulu was goed gevolgd en kopte de fans in een roes. Anderlecht reageerde nog via invaller Cyriac, maar zijn kopbal strandde op de paal.

Goals: 2' Najar (0-1), 30' De Petter (1-1), 57' Mokulu (2-1)
KV Mechelen: Pacovski, Ghomsi, Kosanovic, Biset, Vandam, Trajkovski (85' Kamavuaka), Bateau, De Petter, Destorme, Mokulu, Junker (70' Diabang)
Anderlecht: Proto (39' Roef), N'Sakala (61' Cyriac), Mbemba, Kouyaté, Vanden Borre, Praet, Tielemans (45' Kljestan), Gillet, Bruno, Najar, Mitrovic
Gele kaarten: 45' Biset, 73' Praet, 90' Gillet
Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
Toeschouwers: 11.911

Sporza

kvm jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...