Anderlecht lijdt puntenverlies bij KV Mechelen

Frank Vercauteren heeft zijn comeback bij KV Mechelen opgeluisterd met een prestigieuze overwinning. Zijn ex-club Anderlecht werd met 2-1 geslachtofferd.

De 1-0 viel KV Mechelen al in de tweede minuut rauw op het dak. Bruno stuurde Biset met een versnelling het bos in en Najar kopte de voorzet met gevaar voor lijf en leden tegen het net. KVM moest even op adem komen, maar had opvallend weinig moeite om een traag spelend Anderlecht daarna van zijn strafschopgebied weg te houden. De match belandde in een diepe dip en door het slordige Brusselse spel kreeg Mechelen de kans om de druk wat op te voeren. Die inzet werd op het halfuur beloond na een overtreding van Tielemans. Kosanovic penseelde een vrije trap voorbij het muurtje, maar de geblesseerde Proto bokste hem tot bij Junker, die De Petter (terug na zes maanden blessureleed) de trekker liet overhalen voor de 1-1. De match kantelde in het voordeel van de thuisploeg. Het spel van Anderlecht verdiende zeker geen schoonheidsprijs. Een kopbal van Destorme ketste net voor de rust buitenkant paal het veld uit.

Anderlecht nam de waarschuwing niet ernstig en bekocht zijn onmacht na de rust met het genadeschot. Een snelle tegenstoot van KVM bracht Trajkovski in scorepositie. Zijn schot schoof op de paal, maar Mokulu was goed gevolgd en kopte de fans in een roes. Anderlecht reageerde nog via invaller Cyriac, maar zijn kopbal strandde op de paal.

Goals: 2' Najar (0-1), 30' De Petter (1-1), 57' Mokulu (2-1)
KV Mechelen: Pacovski, Ghomsi, Kosanovic, Biset, Vandam, Trajkovski (85' Kamavuaka), Bateau, De Petter, Destorme, Mokulu, Junker (70' Diabang)
Anderlecht: Proto (39' Roef), N'Sakala (61' Cyriac), Mbemba, Kouyaté, Vanden Borre, Praet, Tielemans (45' Kljestan), Gillet, Bruno, Najar, Mitrovic
Gele kaarten: 45' Biset, 73' Praet, 90' Gillet
Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
Toeschouwers: 11.911

Sporza

kvm jupilerproleague

Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht

Meer nieuws...