Vercauteren: "Niet Vercauteren tegen Anderlecht"

Zondag moet Anderlecht naar KV Mechelen, de nieuwe club van coach Frank Vercauteren. "Het is KV Mechelen tegen Anderlecht, niet Vercauteren tegen Anderlecht. Een overwinning tegen Anderlecht zou niet extra zoet smaken."


Vercauteren bracht 21 jaar door op Anderlecht: 12 als speler, 7 als assistent-coach en 2 als hoofdcoach. "Geloof het of niet, maar voor mij is een wedstrijd tegen Anderlecht net hetzelfde als de acht wedstrijden erna", zei hij gisteren op een persconferentie die de kranten bijwoonden.


"Het belangrijkste zijn de punten, wie de tegenstrever ook is. Ik maak geen enkel verschil tussen ploegen die op papier sterker zijn dan wij of niet. Een overwinning tegen Anderlecht zou ook niet extra zoet smaken. Stel dat ik tegen Anderlecht en Genk (waar hij ook coach) verlies, maar de andere zeven wedstrijden win. Moet ik dan ontevreden zijn? Het is zondag trouwens KV Mechelen tegen Anderlecht, niet Vercauteren tegen Anderlecht.""Het is een voordeel dat ik de ploeg goed ken, maar dat betekent niet dat ik tegen hen kan toveren." Toch gelooft Vercauteren in de kansen van KVM. "Anderlecht heeft weliswaar een goede ploeg, maar heeft dit seizoen ook al een paar keer verloren. Toen ik nog speler van Anderlecht was, kwamen we niet graag in Mechelen voetballen", zegt Vercauteren. "Dat gevoel moeten we hen zondag ook geven. Als we eventueel toch verliezen, wil ik maar één ding: dat we na de match kunnen zeggen dat we er alles aan gedaan hebben en onszelf niets te verwijten hebben."

Sporza

vercauteren kvmechelen

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...