Najar: "Ik voel me Amerikaan,maar toch voor mijn roots gekozen"

Andy Najar is een van de smaakmakers van het Hondurese nationale voetbalelftal. De middenvelder kon zich met Honduras kwalificeren voor het WK. Hij kijkt er alvast naar uit om zich te bewijzen op een globaal toernooi.


"Ik denk oprecht dat we de volgende ronde kunnen halen. Het klinkt wat cliché, maar alles is mogelijk in het voetbal”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. Andy Najar speelde wel bijna voor de Verenigde Staten. "De voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond heeft me voorgesteld om voor hen te spelen, maar hij zette me niet onder druk. De beslissing lag volledig in mijn handen."


"Ik voel me misschien wel meer Amerikaan, maar als kleine jongen droomde ik er altijd van om voor de Hondurese nationale ploeg te spelen. Dat is normaal, want daar liggen mijn roots. Mijn hele familie woont in Amerika, behalve mijn grootmoeder niet. Maar we proberen om haar ook naar Amerika te krijgen. Mijn vrouw en kinderen hebben nu al de Amerikaanse nationaliteit, ik ga volgend jaar mijn aanvraag indienen."Toch snapt hij dat het niet makkelijk is om voetballer te zijn in zijn thuisland. "Er zijn veel slechte mensen die uit zijn op ons geld. Dat maakt het zwaar voor me om er rond te lopen, het is gevaarlijk. Als we er trainen of spelen met de nationale ploeg, loopt er altijd politie rond om ons te beschermen. Ik weet dat veel jongeren een voorbeeld nemen aan mij en dat doet deugd. Als kleine jongen keek ik vroeger op naar Wilson Palacios. Ondertussen is hij al een ploegmaat van me bij de nationale ploeg, dus het gaat snel." 

VoetbalBelgië

najar

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...