Najar: "Ik voel me Amerikaan,maar toch voor mijn roots gekozen"

Andy Najar is een van de smaakmakers van het Hondurese nationale voetbalelftal. De middenvelder kon zich met Honduras kwalificeren voor het WK. Hij kijkt er alvast naar uit om zich te bewijzen op een globaal toernooi.


"Ik denk oprecht dat we de volgende ronde kunnen halen. Het klinkt wat cliché, maar alles is mogelijk in het voetbal”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. Andy Najar speelde wel bijna voor de Verenigde Staten. "De voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond heeft me voorgesteld om voor hen te spelen, maar hij zette me niet onder druk. De beslissing lag volledig in mijn handen."


"Ik voel me misschien wel meer Amerikaan, maar als kleine jongen droomde ik er altijd van om voor de Hondurese nationale ploeg te spelen. Dat is normaal, want daar liggen mijn roots. Mijn hele familie woont in Amerika, behalve mijn grootmoeder niet. Maar we proberen om haar ook naar Amerika te krijgen. Mijn vrouw en kinderen hebben nu al de Amerikaanse nationaliteit, ik ga volgend jaar mijn aanvraag indienen."Toch snapt hij dat het niet makkelijk is om voetballer te zijn in zijn thuisland. "Er zijn veel slechte mensen die uit zijn op ons geld. Dat maakt het zwaar voor me om er rond te lopen, het is gevaarlijk. Als we er trainen of spelen met de nationale ploeg, loopt er altijd politie rond om ons te beschermen. Ik weet dat veel jongeren een voorbeeld nemen aan mij en dat doet deugd. Als kleine jongen keek ik vroeger op naar Wilson Palacios. Ondertussen is hij al een ploegmaat van me bij de nationale ploeg, dus het gaat snel." 

VoetbalBelgië

najar

Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera
Engelse ref tegen Bayern
Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"

Meer nieuws...