Van den Brom: "We staan weer waar we willen staan"

"Het is een heel zwaar drieluik geweest met Gent en Standard uit en Zulte Waregem thuis. Als je dat met 7 op 9 afsluit en - nog belangrijker voor mij - met zo'n jonge selectie op zo'n manier wint, dan stemt me dat ontzettend tevreden", zegt Anderlecht-trainer John van den Brom.


Anderlecht houdt voeling met Standard en dus kan het met een goed gevoel de korte vakantie in. Van den Brom: "Je bent altijd op zoek naar rustmomenten in een seizoen en dit is er eentje van. We kunnen alles nu even loslaten en ons dan weer opladen voor de play-offs. Het zijn zware maanden geweest, voor iedereen, dus ook voor mij. Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld, al heb ik wel veel gepiekerd over wat te veranderen en toch vertrouwen te blijven geven aan die jonge spelers, want ze hebben veel kwaliteiten. We hebben heel hard gewerkt, gelukkig zijn de resultaten er nu. We staan weer waar we willen staan."


Het was pas de eerste keer in 2013 dat Anderlecht kon winnen van Zulte Waregem. “Eindelijk”, lacht Van den Brom. “Het was wel moeizaam tot aan onze goal. Nadien kregen we nog heel veel kansen om meer te scoren. Het belangrijkste is echter dat we winnen en dat hebben we ook gedaan. We hebben in de laatste wedstrijden 2013 afgesloten in de stijl van Anderlecht”, zegt een trotse trainer.
“Ik heb op het einde weer echt genoten. De ploeg bleef gaan en we bleven kansen krijgen. Bovendien hebben we ook niets weggegeven.”


"Straks komen er minimaal twee spelers bij. Of dat de namen zijn die in de kranten circuleren (onder anderen Steven Defour, en Bryan Ruiz, )? Ik lees allang geen kranten meer. Maar als de jongens waar we mee bezig zijn komen, zijn we zeker titelkandidaat. Al zijn we dat nu ook al, hoor."

Sporza

vandenbrom zultewaregem

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...