Van den Brom: "We staan weer waar we willen staan"

"Het is een heel zwaar drieluik geweest met Gent en Standard uit en Zulte Waregem thuis. Als je dat met 7 op 9 afsluit en - nog belangrijker voor mij - met zo'n jonge selectie op zo'n manier wint, dan stemt me dat ontzettend tevreden", zegt Anderlecht-trainer John van den Brom.


Anderlecht houdt voeling met Standard en dus kan het met een goed gevoel de korte vakantie in. Van den Brom: "Je bent altijd op zoek naar rustmomenten in een seizoen en dit is er eentje van. We kunnen alles nu even loslaten en ons dan weer opladen voor de play-offs. Het zijn zware maanden geweest, voor iedereen, dus ook voor mij. Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld, al heb ik wel veel gepiekerd over wat te veranderen en toch vertrouwen te blijven geven aan die jonge spelers, want ze hebben veel kwaliteiten. We hebben heel hard gewerkt, gelukkig zijn de resultaten er nu. We staan weer waar we willen staan."


Het was pas de eerste keer in 2013 dat Anderlecht kon winnen van Zulte Waregem. “Eindelijk”, lacht Van den Brom. “Het was wel moeizaam tot aan onze goal. Nadien kregen we nog heel veel kansen om meer te scoren. Het belangrijkste is echter dat we winnen en dat hebben we ook gedaan. We hebben in de laatste wedstrijden 2013 afgesloten in de stijl van Anderlecht”, zegt een trotse trainer.
“Ik heb op het einde weer echt genoten. De ploeg bleef gaan en we bleven kansen krijgen. Bovendien hebben we ook niets weggegeven.”


"Straks komen er minimaal twee spelers bij. Of dat de namen zijn die in de kranten circuleren (onder anderen Steven Defour, en Bryan Ruiz, )? Ik lees allang geen kranten meer. Maar als de jongens waar we mee bezig zijn komen, zijn we zeker titelkandidaat. Al zijn we dat nu ook al, hoor."

Sporza

vandenbrom zultewaregem

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...