Najar: "Clasico is te vergelijken met Honduras - Mexico"

Andy Najar komt nog maar net piepen in de Jupiler League en in zijn derde match als basisspeler mag hij al direct naar Standard, de meest beladen wedstrijd in België. Schrik lijkt hij alvast niet te hebben, want hij vermoedt al eerder in zulke omstandigheden gespeeld te hebben.Voor Najar wordt het zijn grote doop. Gent was maar een voorsmaakje van wat hem zondag te wachten staat. "De ploegmaats hebben me er nog niet veel over gezegd", schudt hij het hoofd. "Ik weet dat het een heel belangrijke match is en dat we het daar altijd moeilijk hebben. Ik heb de match van vorig jaar niet gezien, maar ik weet wel dat het daar heel warm kan worden."


In Amerika kende hij de rivaliteit tussen DC United en de New York Red Bulls. "Dat waren onze grootste rivalen. Het stadion was weken op voorhand uitverkocht. Maar ik weet niet of het te vergelijken is. Hier is voetbal populairder en is er meer druk."Internationaal heeft hij wel al het één en ander meegemaakt. "Misschien is het te vergelijken met onze rivaliteit met Mexico (Honduras ligt pal naast Mexico) Dat is toch ook altijd goed voor een serieuze rivaliteit. De laatste keer speelden we voor 70.000 man en dat was toch ook een warme avond. We wonnen trouwens met 1-2", lacht Najar.
Maar ook Brazilië is één van de rivalen van Honduras. "De laatste vriendschappelijke wedstrijd mocht ik invallen. Ik speelde tegen Maicon: twintig minuten en drie ballen geraakt waarschijnlijk", schatert hij.Voetbalkrant

najar

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...