Najar: "Clasico is te vergelijken met Honduras - Mexico"

Andy Najar komt nog maar net piepen in de Jupiler League en in zijn derde match als basisspeler mag hij al direct naar Standard, de meest beladen wedstrijd in België. Schrik lijkt hij alvast niet te hebben, want hij vermoedt al eerder in zulke omstandigheden gespeeld te hebben.Voor Najar wordt het zijn grote doop. Gent was maar een voorsmaakje van wat hem zondag te wachten staat. "De ploegmaats hebben me er nog niet veel over gezegd", schudt hij het hoofd. "Ik weet dat het een heel belangrijke match is en dat we het daar altijd moeilijk hebben. Ik heb de match van vorig jaar niet gezien, maar ik weet wel dat het daar heel warm kan worden."


In Amerika kende hij de rivaliteit tussen DC United en de New York Red Bulls. "Dat waren onze grootste rivalen. Het stadion was weken op voorhand uitverkocht. Maar ik weet niet of het te vergelijken is. Hier is voetbal populairder en is er meer druk."Internationaal heeft hij wel al het één en ander meegemaakt. "Misschien is het te vergelijken met onze rivaliteit met Mexico (Honduras ligt pal naast Mexico) Dat is toch ook altijd goed voor een serieuze rivaliteit. De laatste keer speelden we voor 70.000 man en dat was toch ook een warme avond. We wonnen trouwens met 1-2", lacht Najar.
Maar ook Brazilië is één van de rivalen van Honduras. "De laatste vriendschappelijke wedstrijd mocht ik invallen. Ik speelde tegen Maicon: twintig minuten en drie ballen geraakt waarschijnlijk", schatert hij.Voetbalkrant

najar

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...