Bruno: "In de tweede helft kreeg ik meer vrijheid"

Massimo Bruno, voor het eerst centraal achter de spitsen, bracht Anderlecht langszij vanop de stip en speelde vooral de tweede helft op een hoog niveau. Er is nu geen twijfel meer wie de penalty's moet trappen bij paarswit.Bruno was in de wolken met zijn doelpunt op strafschop, in het begin van de maand miste hij immers nog tegen Cercle. "Die penalty, daar ben ik echt blij om. Nu is die van tegen Cercle vergeten en ben ik vertrokken. Nu is er geen twijfel meer, ik sta op de lijst voor de strafschoppen. Iedereen gaf me het vertrouwen, ook Mitrovic. Wie tweede stond? Youri Tielemans."


In een nieuwe rol, achter de spitsen, had Bruno het in de eerste helft niet onder de markt. "De automatismen met Mitrovic waren er nog niet en ik kreeg amper ruimte. Hannes Van Der Bruggen zat er erg kort op, maar de tweede helft kreeg ik meer vrijheid, dat was het verschil."


Het verschil viel volgens Bruno op het fysieke vlak. Bij Gent was de tank na die sterke eerste helft al meer dan half opgebruikt. "Na de penalty voelden we dat ze moe werden. Fysiek waren we zeker de betere ploeg. Na de 1-2 kwam Gent er helemaal niet meer aan te pas."
Anderlecht speelde nog met vuur door enkele kansen te missen. "Ik kreeg er een paar en Mitrovic miste een grote mogelijkheid. Bij 1-3 was de match zeker gespeeld."

Voetbalkrant

bruno gent

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...