Van den Brom: "Dik verdiend gewonnen"

John van den Brom wil 9 op 9 voor de winterstop tegen Gent, Standard en Zulte Waregem. De eerste opdracht in Gent is met brio volbracht. Al had Anderlecht meer kunnen scoren. "Maar dat neem je voor lief", zegt Van den Brom aan Sporza."Het eerste doel was om te winnen en het tweede doel om dat op een mooie manier te doen. Ik denk dat we op beide domeinen geslaagd zijn. We hebben dik verdiend gewonnen. Al had het met meer goals kunnen en moeten zijn."


Door de afwezigheid van o.a. Praet en Kljestan speelden Bruno en Tielemans op ongewone posities: "Bruno is in zo'n goeie vorm dat het niet uitmaakt waar hij speelt. Hij verdient net als Tielemans een heel groot compliment. Eigenlijk moet ik dat aan de hele ploeg geven: Gent, dat vier keer op rij won en weinig goals weggaf, in eigen huis zo onder druk zetten en houden, verdient een compliment."


"Tot de eerste goal waren we beter dan Gent en hielden we de ruimtes klein. We vonden goed de vrije man. Na de 1-0 uit het niets was Gent beter, maar in de tweede helft hebben we gedomineerd. Het was mooi voetbal in een mooi stadion, met een mooi resultaat”, glimlachte de Nederlandse coach van paars-wit.


“Dit is echt fantastisch. Ik ben heel blij voor de ploeg. Dat we ook eindelijk eens goed voetbal spelen, heeft me vandaag heel blij gemaakt.”
Van den Brom schreeuwde het uit na het strafschopdoelpunt van Massimo Bruno. “Je weet dat strafschoppen bij ons een probleem zijn. Dan is het wel heel leuk dat je op een belangrijk moment eindelijk eens kan scoren vanaf de stip.”

Sporza

gent vandenbrom

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...