Mitrovic kopt Anderlecht voorbij Gent

Na vier zeges op een rij heeft AA Gent nog eens kennisgemaakt met de nederlaag. Anderlecht boog een 1-0-achterstand in een zege. Coach John van den Brom heeft zijn beoogde 9 op 9 te pakken.

Anderlecht had licht overwicht in het eerste halfuur, maar vond nauwelijks een gaatje in de Gentse afweergordel. Mitrovic kopte de beste kans naast na een voorzet van de jonge Tielemans. Halfweg de eerste helft kwam AA Gent met een gelukje op voorsprong. Een flauw schotje van Kage dwarrelde via Vanden Borre en Mbemba tegen de lat. In de rebound duwde diezelfde Kage de 1-0 voorbij een kansloze doelman Proto. Na de gevleide 1-0 ging Gent wel beter voetballen. Bijna werd het nog 2-0 voor de pauze, maar Pedersen miste.

Paars-wit begon met een andere ingesteldheid aan de tweede helft. Gent-doelman Padt hield de Hondurese flankspeler Najar tot twee keer toe van een doelpunt. Tielemans bood Vanden Borre de 1-1 aan, maar die wilde het te mooi doen. De verdiende gelijkmaker van Anderlecht kwam er zowaar vanaf de stip. Lepoint legde Mitrovic neer in de zestien. Bruno mikte deze keer niet hoog over. Neen, hij stuurde Padt de verkeerde kant op. RSCA rook bloed en drukte Gent weg. Dat resulteerde in de verdiende 1-2 van Mitrovic, die een bal van Acheampong overhoeks binnenknikte. Padt hield uitblinker Bruno nog van de 1-3 en ook Mitrovic verzuimde de score aan te dikken.

Goals: 25' Kage (1-0), 60' Bruno (1-1, penalty), 76' Mitrovic (1-2)
AA Gent: Padt, Asare, Nahayo, Lepoint, Rafinha, El Ghanassy (77' Privat), Neto, Van der Bruggen, Dejaegere, Kage, Pedersen (61' Kola)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Mbemba, Kouyaté (45' Nuytinck), Vanden Borre, Tielemans, Milivojevic (73' Acheampong), Gillet, Najar, Bruno (89' de Zeeuw), Mitrovic
Gele kaarten: 18' Milivojevic, 41' Mbemba, 63' N'Sakala
Toeschouwers: 19.866
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Sporza

gent jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...