UYL : paars-witte U19 verlaten Europa met gelijkspel

Net als voor de eerste ploeg van RSC Anderlecht eindigt het Europese verhaal van de paars-witte U19 in Athene. De jonge garde onder leiding van René Peeters wil de Europese scene echter wel verlaten met een positieve noot en ging in het G.Karaiskakis Stadion dan ook op zoek naar de overwinning. Het bleef echter 0-0.


Sporting was het eerst gevaarlijk, maar Samy Bourard kreeg de voorzet van Nabil Jaadi niet voorbij de thuisgoalie. De reactie van Olympiakos volgde via een schot van Vouros, maar dat verdween rakelings naast de kooi van Xavier Gies. Na twintig minuten voetballen een knappe actie van Vergos, maar Papasavvas knalde het leer in het zijnet. Aan de overkant had Nabil Jaadi de 0-1 aan de voet na een knappe actie en voorzet van Aaron Leya Iseka, maar de aanvaller besloot naast.
Op het halfuur moest Xavier Gies een knappe parade tevoorschijn toveren op een vrije trap van de thuisploeg, kort daarna trapte Pasalidis over de goal en een nieuwe vrijschop werd ook over doel gekopt. Anderlecht had ondertussen nog weten te dreigen via Nabil Jaadi, een voorzet van Franck Mikal was net te kort voor Aaron Leya Iseka en de doelman ging goed plat op een vrije trap van Nabil Jaadi. Op slag van rust pakte Sotirakos rood na een wilde tackle op Samuel Bastien waardoor Olympiakos nog 45 minuten verder moest met tien man.Anderlecht voetbalde in de aanvangsfase van de tweede periode een paar kansjes bij elkaar, maar Franck Mikal mikte een voorzet van Hervé Matthys in één tijd over, Samy Bourard besloot een pass van Leander Dendoncker naast en de aanvoerder trapte luttele minuten later eveneens een voorzet van Samy Bourard over het doel. Olympiakos kwam op het uur nog eens opzetten, maar Xavier Gies had geen problemen met het schot van Psychogyios. Paars-Wit probeerde druk te zetten, maar de bal wilde niet in doel.


Opstelling RSCA: Gies, Isci, Haagen (76' Diallo), Matthys, Denayer (84' Lapage), Dendoncker, Bourard, Bastien, Jaadi, Leya Iseka, Mikal


De U19 van Sporting eindigen de UYL-competitie zo op de derde plaats in groep C met vijf punten uit zes wedstrijden. Benfica (14 punten) en PSG (7 punten) kwalificeerden zich voor de volgende ronde van de UYL. Olympiakos is laatste met vier punten.

RSCA.be

youthleague olympiakos

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...