Mitrovic verlost Anderlecht tegen Cercle

Anderlecht heeft - niet zonder moeite, maar wel verdiend - de drie punten thuisgehouden tegen Cercle Brugge. Aleksandar Mitrovic was de matchwinnaar met de late 2-1. Paars-wit verkwanselde ook nog maar eens een strafschop.

Het was snel duidelijk met welk doel Cercle naar Anderlecht was afgezakt: één punt. De bezoekers lieten de bal aan de thuisploeg en zetten een dubbele muur op. Anderlecht leek wel een handbalploeg. De bal ging van links naar rechts om het gaatje te vinden. Dat duurde een halfuur, tot Bruno een individuele actie opzette. Hij liep door de Cercle-verdediging heen en scoorde met een overhoekse trap. Anderlecht ging op zoek naar een tweede doelpunt. Praet haalde uit met een stevige knal. Cercle-doelman Delle duwde de bal uit zijn doelvlak. 1-0 bij de rust.

Cercle kon Proto nooit bedreigen. De eerste keer dat het team dat wel deed, was het raak. Net voor het uur schoof Kabananga de gelijkmaker op het bord tegen zijn ex-club: 1-1. Net voor die actie claimde Anderlecht een terechte penalty, maar Verbist gaf hem niet. Tien minuten voor tijd wees de ref wel naar de stip. Bruno maakt het lijstje met penaltymissers nog wat langer. Hij trapte de bal hoog over. Met een laag schot in de korte hoek zette Mitrovic Anderlecht dan toch op 2-1.

Goals: 30' Bruno (1-0), 58' Kabananga (1-1), 86' Mitrovic (2-1)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Mbemba, Kouyaté, Vanden Borre, Vargas (68' Acheampong), Praet (77' Cyriac), Kljestan, Gillet (77' Tielemans), Bruno, Mitrovic
Cercle: Delle, Buysse, Mertens, Van Acker, Cornelis, D'Haene, Van Eeno (88' Monachello), Van Roose, Smolders (88' Etock), Uchebo (79' Buyl), Kabananga
Gele kaarten: 61' Buysse, 86' Mitrovic
Scheidsrechter: Johan Verbist

Sporza

cercle jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...