YL : Benfica te sterk voor paars-witte U19

De jonge garde van RSC Anderlecht nam het op donderdag 28 november 2013 op tegen SL Benfica in het kader van de vijfde groepswedstrijd van de UEFA Youth League. Ondanks een 2-0-voorsprong ging Benfica na 90 minuten met de zege lopen. Het werd 3-6.Anderlecht greep de tegenstander meteen naar de keel en na amper tien minuten voetballen stond het al 2-0 voor de thuisploeg. Al na drie minuten wist Andy Kawaya een voorzet van Aaron Leya Iseka in doel te trappen : 1-0. Sporting bleef aanvallen en een Portugese verdediger kon een voorzet van doelpuntenmaker Andy Kawaya nog net in hoekschop deviëren. Een minuut later was het toch raak, de Portugese goalie bokste een vrije trap van Hervé Matthys in de voeten van Samy Bourard en die zette de 2-0 op het bord.
Benfica voetbalde zich langzaam maar zeker in de wedstrijd en nog voor het halfuur had het de scheve situatie volledig rechtgezet en stond het 2-3 in het voordeel van de bezoekers. Driemaal stond Rochinha aan het kanon die zo tekende voor een hattrick. Paars-Wit herstelde zich in de slotfase van de eerste helft van de opdoffer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ferreira bracht zo redding op een schot van Aaron Leya Iseka en Leander Dendoncker trapte op slag van rust nog over het bezoekende doel.Anderlecht dreigde in de beginperiode van de tweede helft via Leander Dendoncker, maar die kopte op de doelman en een schot van Nabil Jaadi werd afgeblokt. Anderlecht moest risico's nemen en Benfica kon zo een paar keer dreigen op de counter. Op het uur kwam Xavier Gies tussen, maar het leer bleef in Portugees bezit en Leander Dendoncker bracht tot twee keer toe redding op de lijn. Benfica bleef aandringen, maar op een nieuwe poging bracht de lat redding en kon Xavier Gies het leer daarna klemmen.
Twintig minuten voor tijd stond de 2-4 echter alsnog op het bord, de ingevallen Hildeberto Pereira trapte het leer onder de Anderlechtse goalie door tegen de netten. Een kwartier voor tijd dikte Romário Baldé de score nog aan tot 2-5 vooraleer Aaron Leya Iseka kon milderen tot 3-5. Kort voor affluiten had diezelfde Leya Iseka de aansluitingstreffer aan de voet, maar de doelman bracht redding. Aan de overkant zette Romário Baldé met zijn tweede van de avond de 3-6-eindstand op het bord.Opstelling RSCA: Gies, Isci, Haagen (72' Mikal), Matthys, Dendoncker, Bastien (77' Jellal), Falsaperla (63' Diallo), Bourard, Jaadi, Leya Iseka, KawayaGoals:  3' Kawaya (1-0), 10' Bourard (2-0), 24' Rochinha (2-1), 25' Rochinha (2-2), 28' Rochinha (2-3), 67' Pereira (2-4), 76' Baldé (2-5), 78' Leya Iseka (3-5), 90' Baldé (3-6)

RSCA.be

youthleague rsca

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...