Vargas is terug dankzij mondstuk

Anderlecht-trainer John van den Brom was zaterdag zwaar teleurgesteld in de prestatie van zijn team op het veld van Charleroi, maar de Nederlander zag toch een lichtpunt: Ronald Vargas.De Venezolaan voetbalde in een halfuur tijd het blessureleed van de voorbije drie jaar opnieuw even in het verdomhoekje. Met dank aan een geheim wapen.
"Ik train nu al drie maanden met een speciaal mondstuk", zegt Vargas in Het Nieuwsblad. "
Net als een pak andere sporters - Steven Defour, David Hubert, Gianni Meersman en Kim Clijsters - zocht Vargas zijn heil in een mondstuk om zijn fysieke problemen te boven te komen. 
Ik train al drie maanden met een speciaal mondstuk en heb het gevoel dat het sindsdien beter gaat. Het helpt mijn lichaam in evenwicht houden. Ik draag het op training en tijdens de match."
Anderlecht kwam aandraven met het mondstuk als oplossing. "Ik aarzelde niet, omdat ik er alles aan wil doen om mijn beste niveau weer te halen. 
Ik heb het gevoel dat het sindsdien veel beter gaat. Ik zat in Charleroi onmiddellijk goed in de wedstrijd. 


"Het was leuk om als nummer tien te kunnen spelen. Ik zat meteen in de match en kreeg snel een goeie kans, maar Mandanda redde. Het was leuk om op de nummer 10 te spelen, bij Club Brugge speelde ik daar mijn beste wedstrijden."
Zijn knie is weer in orde. "Die baart me geen zorgen meer. Ik voel me heel goed, veel beter dan tijdens vorige comebacks. Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam en ben niet meer bang om in duel te gaan. Ik moet nu stap per stap zetten om weer even sterk te worden als vroeger."Vargas hoopt op een basisplaats in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. In dit Anderlecht is er woensdag mogelijk een plaats weggelegd voor hem tegen Benfica in de Champions League. Dat zou nog maar zijn tweede keer zijn op het kampioenenbal. "Vorig jaar in Malaga speelde ik maar vijf minuten. Ik droom ervan woensdag te spelen en Anderlecht nog te helpen geloven in de volgende ronde."
Trainer John van den Brom geeft hem alvast goede moed. De Nederlander was lyrisch over zijn invalbeurt.
"Ronald is het type dat we nodig hebben. Hij is creatief, heeft een ontzettend goede trap, zorgde meteen voor gevaar. Ik ben ontzettend blij dat hij terug is. En klaar is voor het grote werk."Jupilerproleague.be

vargas charleroi benfica

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...