Vargas is terug dankzij mondstuk

Anderlecht-trainer John van den Brom was zaterdag zwaar teleurgesteld in de prestatie van zijn team op het veld van Charleroi, maar de Nederlander zag toch een lichtpunt: Ronald Vargas.De Venezolaan voetbalde in een halfuur tijd het blessureleed van de voorbije drie jaar opnieuw even in het verdomhoekje. Met dank aan een geheim wapen.
"Ik train nu al drie maanden met een speciaal mondstuk", zegt Vargas in Het Nieuwsblad. "
Net als een pak andere sporters - Steven Defour, David Hubert, Gianni Meersman en Kim Clijsters - zocht Vargas zijn heil in een mondstuk om zijn fysieke problemen te boven te komen. 
Ik train al drie maanden met een speciaal mondstuk en heb het gevoel dat het sindsdien beter gaat. Het helpt mijn lichaam in evenwicht houden. Ik draag het op training en tijdens de match."
Anderlecht kwam aandraven met het mondstuk als oplossing. "Ik aarzelde niet, omdat ik er alles aan wil doen om mijn beste niveau weer te halen. 
Ik heb het gevoel dat het sindsdien veel beter gaat. Ik zat in Charleroi onmiddellijk goed in de wedstrijd. 


"Het was leuk om als nummer tien te kunnen spelen. Ik zat meteen in de match en kreeg snel een goeie kans, maar Mandanda redde. Het was leuk om op de nummer 10 te spelen, bij Club Brugge speelde ik daar mijn beste wedstrijden."
Zijn knie is weer in orde. "Die baart me geen zorgen meer. Ik voel me heel goed, veel beter dan tijdens vorige comebacks. Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam en ben niet meer bang om in duel te gaan. Ik moet nu stap per stap zetten om weer even sterk te worden als vroeger."Vargas hoopt op een basisplaats in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. In dit Anderlecht is er woensdag mogelijk een plaats weggelegd voor hem tegen Benfica in de Champions League. Dat zou nog maar zijn tweede keer zijn op het kampioenenbal. "Vorig jaar in Malaga speelde ik maar vijf minuten. Ik droom ervan woensdag te spelen en Anderlecht nog te helpen geloven in de volgende ronde."
Trainer John van den Brom geeft hem alvast goede moed. De Nederlander was lyrisch over zijn invalbeurt.
"Ronald is het type dat we nodig hebben. Hij is creatief, heeft een ontzettend goede trap, zorgde meteen voor gevaar. Ik ben ontzettend blij dat hij terug is. En klaar is voor het grote werk."Jupilerproleague.be

vargas charleroi benfica

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
SilvŤre Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciŽren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...