De Zeeuw: "Het liep niet op het middenveld"

Demy de Zeeuw legde reeds voor de wedstrijd de vinger op de pijnlijke wonde: Anderlecht zet niet genoeg druk vooruit en tegen Charleroi werd dat pijnlijk afgestraft.De Zeeuw had er zelf geen verklaring voor. "Nochtans dacht ik dat het beter ging de voorbije weken, maar vandaag hebben we echt heel pover druk gezet. Het was niet goed genoeg. Zij kwamen er dan ook nog sterk uit met een Kaya die heel slim tussen de linies speelde. Daardoor kwamen we een man te kort op het middenveld. Hun flanken kwamen heel goed naar binnen en daar wisten we geen raad mee."


En daarmee steken de twijfels die de voorbije weken wat verdrongen waren door de resultaten weer de kop op bij Anderlecht. "We dachten de lijn hier door te kunnen trekken, maar die internationale week heeft ons geen deugd gedaan. We waren vandaag precies niet fris genoeg, niet scherp genoeg. Het liep niet op het middenveld. Daarvoor waren de ruimtes ook te groot. We hadden korter op elkaar moeten spelen."


Woensdag moet Anderlecht nu Benfica proberen temmen. De laatste kans op Europese overwintering. "Dat is een heel andere wedstrijd. Of we nu weer dingen moeten veranderen? Nee, dat denk ik niet. Je mag na één slechte prestatie weer niet alles overhoop gooien. Enkel als we naar een vast elftal evolueren, gaan we progressie maken en een team creëren", vindt De Zeeuw.Voetbalkrant

dezeeuw charleroi

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...