De Zeeuw: "Het liep niet op het middenveld"

Demy de Zeeuw legde reeds voor de wedstrijd de vinger op de pijnlijke wonde: Anderlecht zet niet genoeg druk vooruit en tegen Charleroi werd dat pijnlijk afgestraft.De Zeeuw had er zelf geen verklaring voor. "Nochtans dacht ik dat het beter ging de voorbije weken, maar vandaag hebben we echt heel pover druk gezet. Het was niet goed genoeg. Zij kwamen er dan ook nog sterk uit met een Kaya die heel slim tussen de linies speelde. Daardoor kwamen we een man te kort op het middenveld. Hun flanken kwamen heel goed naar binnen en daar wisten we geen raad mee."


En daarmee steken de twijfels die de voorbije weken wat verdrongen waren door de resultaten weer de kop op bij Anderlecht. "We dachten de lijn hier door te kunnen trekken, maar die internationale week heeft ons geen deugd gedaan. We waren vandaag precies niet fris genoeg, niet scherp genoeg. Het liep niet op het middenveld. Daarvoor waren de ruimtes ook te groot. We hadden korter op elkaar moeten spelen."


Woensdag moet Anderlecht nu Benfica proberen temmen. De laatste kans op Europese overwintering. "Dat is een heel andere wedstrijd. Of we nu weer dingen moeten veranderen? Nee, dat denk ik niet. Je mag na één slechte prestatie weer niet alles overhoop gooien. Enkel als we naar een vast elftal evolueren, gaan we progressie maken en een team creëren", vindt De Zeeuw.Voetbalkrant

dezeeuw charleroi

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...