De Zeeuw: "Het liep niet op het middenveld"

Demy de Zeeuw legde reeds voor de wedstrijd de vinger op de pijnlijke wonde: Anderlecht zet niet genoeg druk vooruit en tegen Charleroi werd dat pijnlijk afgestraft.De Zeeuw had er zelf geen verklaring voor. "Nochtans dacht ik dat het beter ging de voorbije weken, maar vandaag hebben we echt heel pover druk gezet. Het was niet goed genoeg. Zij kwamen er dan ook nog sterk uit met een Kaya die heel slim tussen de linies speelde. Daardoor kwamen we een man te kort op het middenveld. Hun flanken kwamen heel goed naar binnen en daar wisten we geen raad mee."


En daarmee steken de twijfels die de voorbije weken wat verdrongen waren door de resultaten weer de kop op bij Anderlecht. "We dachten de lijn hier door te kunnen trekken, maar die internationale week heeft ons geen deugd gedaan. We waren vandaag precies niet fris genoeg, niet scherp genoeg. Het liep niet op het middenveld. Daarvoor waren de ruimtes ook te groot. We hadden korter op elkaar moeten spelen."


Woensdag moet Anderlecht nu Benfica proberen temmen. De laatste kans op Europese overwintering. "Dat is een heel andere wedstrijd. Of we nu weer dingen moeten veranderen? Nee, dat denk ik niet. Je mag na één slechte prestatie weer niet alles overhoop gooien. Enkel als we naar een vast elftal evolueren, gaan we progressie maken en een team creëren", vindt De Zeeuw.Voetbalkrant

dezeeuw charleroi

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...