Van den Brom: "Iedereen zal moeten vechten voor zijn plaats"

RSC Anderlecht gaat voor de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij Sporting Charleroi de elfde in het klassement...


‘Met uitzondering van Matias Suarez, die out is voor de rest van het seizoen, en de geschorste Fabrice N’Sakala, kan ik rekenen op een volledig fitte kern,’ opent de Nederlandse trainer op de traditionele persconferentie voor de wedstrijd. ‘Het is belangrijk dat we deze belangrijke maand tot aan de winterstop nog goed doorkomen en daarvoor zullen we iedereen hard nodig hebben,’ aldus van den Brom.


‘Silvio Proto is terug en zal ook spelen. Ik had gezegd dat hij de nummer één is en ik denk dat ik dat niet hoef te veranderen omdat hij geblesseerd was,’ is de Nederlandse oefenmeester duidelijk. ‘Ook Gillet, Vanden Borre, Deschacht en Vargas keren terug in de selectie. We zijn intensief bezig geweest met de Venezolaanse aanvaller en hij is klaar voor deze wedstrijd. Bij de beloften en tijdens het oefenduel tegen NAC toonde hij ook dat hij geen schrik meer heeft in de duels,’ zegt John van den Brom.


Coach van den Brom beschikt dus opnieuw over een ruime kern en hij zal keuzes moeten maken. ‘Elke speler verdient het respect van de staff. Iedereen zal moeten vechten voor zijn plaats op het veld, maar we mogen niet vergeten dat het de laatste weken beter liep en dat de resultaten er waren. Diegene die hier aan hebben bijgedragen verdienen respect. Maar ik herhaal, we spelen nog een tiental wedstrijden deze maand en we zullen iedereen hard nodig hebben,’ is John van den Brom duidelijk.Morgenavond trekt paars-wit naar Charleroi en de Nederlandse trainer is op zijn hoede voor de ploeg van Felice Mazzu. ‘Ik ben heel enthousiast over Charleroi. Ze spelen altijd fris en herkenbaar voetbal. Ze hebben geen schrik om te voetballen. En natuurlijk denk ik dan terug aan die wedstrijd van verleden jaar. We speelden toen echt niet goed en verloren verdiend. Het zal opnieuw een moeilijk wedstrijd worden, want zeker op verplaatsing wil iedereen zich bewijzen tegen ons,’ besluit coach John van den Brom.

RSCA.be

vandenbrom charleroi

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...