Van den Brom: "Wat mij betreft vertrekt er niemand en komen er enkel spelers bij"

Zaterdag opent Anderlecht om 18 uur de terugronde van de Jupiler Pro League op het veld van Sporting Charleroi. Ten opzichte van de topper tegen Racing Genk voert trainer John van den Brom heel wat wijzigingen door.Zo komt de herstelde Silvio Proto opnieuw in de selectie. Hij krijgt in doel de voorkeur op Thomas Kaminski. "Daar bestaat geen discussie over", zei trainer John van den Brom zonet op een persconferentie. "Ik ben zeer tevreden over de prestaties van Thomas, maar Proto blijft nummer één. Er is geen enkele reden om daaraan te twijfelen."


Ook van de partij is Ronald Vargas. De Venezolaan is hersteld van zijn zoveelste zware blessure en reist meteen mee af naar Charleroi. Guillaume Gillet is hersteld van zijn vleeswonde, maar blijft op de bank voor de uit schorsing terugkerende Anthony Vanden Borre. Olivier Deschacht neemt wellicht zijn plaats links in de verdediging in. Fabrice N'Sakala zit nog één schorsingsdag uit. Andy Najar kwam laat terug uit interlandverplichtingen en begint hooguit op de bank.


Van den Brom stelde onmiddellijk paal en perk aan alle vragen omtrent in- en uitgaande transfers. "Bij een club als Anderlecht is er altijd interesse in spelers. Ik las vandaag ook dat er interesse is voor Cyriac en ook voor Kouyate. Als je op elk gerucht moet reageren, zijn we lang bezig. Ik kan wel zeggen dat er intern nog niet is gesproken over een verhuur of verkoop van die of die speler."


De kern van Anderlecht is al niet te breed en dus wil Van den Brom zich vooral concentreren op versterkingen. "Ik hoop dat er niemand weggaat en dat er vooral spelers bijkomen", knikte hij. "Wat we er bij willen? Daar ga ik niet op in, maar we zijn er mee bezig. Maar het is geen geheim dat we vooral aanvallend iets willen doen om Matias Suarez te vervangen."bron:Voetbalkrant.be

nr10.be

vandenbrom charleroi

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...