Van den Brom: "Wat mij betreft vertrekt er niemand en komen er enkel spelers bij"

Zaterdag opent Anderlecht om 18 uur de terugronde van de Jupiler Pro League op het veld van Sporting Charleroi. Ten opzichte van de topper tegen Racing Genk voert trainer John van den Brom heel wat wijzigingen door.Zo komt de herstelde Silvio Proto opnieuw in de selectie. Hij krijgt in doel de voorkeur op Thomas Kaminski. "Daar bestaat geen discussie over", zei trainer John van den Brom zonet op een persconferentie. "Ik ben zeer tevreden over de prestaties van Thomas, maar Proto blijft nummer één. Er is geen enkele reden om daaraan te twijfelen."


Ook van de partij is Ronald Vargas. De Venezolaan is hersteld van zijn zoveelste zware blessure en reist meteen mee af naar Charleroi. Guillaume Gillet is hersteld van zijn vleeswonde, maar blijft op de bank voor de uit schorsing terugkerende Anthony Vanden Borre. Olivier Deschacht neemt wellicht zijn plaats links in de verdediging in. Fabrice N'Sakala zit nog één schorsingsdag uit. Andy Najar kwam laat terug uit interlandverplichtingen en begint hooguit op de bank.


Van den Brom stelde onmiddellijk paal en perk aan alle vragen omtrent in- en uitgaande transfers. "Bij een club als Anderlecht is er altijd interesse in spelers. Ik las vandaag ook dat er interesse is voor Cyriac en ook voor Kouyate. Als je op elk gerucht moet reageren, zijn we lang bezig. Ik kan wel zeggen dat er intern nog niet is gesproken over een verhuur of verkoop van die of die speler."


De kern van Anderlecht is al niet te breed en dus wil Van den Brom zich vooral concentreren op versterkingen. "Ik hoop dat er niemand weggaat en dat er vooral spelers bijkomen", knikte hij. "Wat we er bij willen? Daar ga ik niet op in, maar we zijn er mee bezig. Maar het is geen geheim dat we vooral aanvallend iets willen doen om Matias Suarez te vervangen."bron:Voetbalkrant.be

nr10.be

vandenbrom charleroi

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...