De Zeeuw krijgt tijd tot april

Demy de Zeeuw heeft nog enkele maanden om Anderlecht te overtuigen van zijn kunnen. Het bestuur zal pas in april rond de tafel gaan zitten met de middenvelder.In januari werd de Zeeuw gehaald om Biglia te vervangen, maar toen bleek dat de Argentijn nog een halfjaar bleef, verdween de Nederlander naar de bank. Sporadisch mocht hij spelen, maar zijn stempel kon de Zeeuw niet drukken. Tegen Racing Genk scoorde hij wel een erg belangrijk doelpunt, dat mee aan de basis van de 32ste landstitel van Anderlecht lag.


Paars-wit verlengde het huurcontract van de Nederlander, maar ook dit seizoen draait het nog niet. De Zeeuw werd al op de vingers getikt nadat hij in Benfica zware kritiek had geuit op coach van den Brom. Onder andere manager Van Holsbeeck verdedigde zijn coach en haalde uit naar de middenvelder.


Ondanks die zware uitspraken kreeg de Zeeuw een tweede kans en ondertussen lijkt hij een basisplaats te hebben veroverd. Overtuigen doet de Nederlander echter nog niet, maar hij krijgt nog enkele maanden de tijd om zijn topniveau te halen. Pas in april zullen Anderlecht en de Zeeuw samenzitten om te praten over een nieuw contract. Momenteel wordt de Nederlander gehuurd van Spartak Moskou. Daar is hij na dit seizoen einde contract.


Vanaf januari is De Zeeuw vrij om met andere ge´nteresseerde clubs te praten. Volgens Het Laatste Nieuws heeft De Zeeuw een voorkeur voor Duitsland en Engeland. 


Jupilerproleague.be

dezeeuw biglia vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...