Paars-wit verliest oefenduel met 2-4 van NAC

RSC Anderlecht ontving donderdagnamiddag NAC Breda in het Constant Vanden Stockstadion. Paars-wit trad in deze oefenwedstrijd aan met een mix van A-kernspelers, aangevuld met enkele spelers uit het beloftenteamÖ


Na tien minuten kwam de thuisploeg voor het eerst bij doelman Ten Rouwelaar, maar de vrije trap van Vico schoof nipt voorlangs. NAC voetbalde goed mee en enkele minuten later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Poepon werd goed vrijgespeeld en schoot beheerst de openingstreffer voorbij Silvio Proto. De bezoekers bleven Anderlecht onder druk zetten en na 18 minuten knalde Buys een afvallende bal over.
Paars-wit kon hier halverwege de eerste helft enkel een goede vrije trap van Demy De Zeeuw tegenover stellen, maar opnieuw stond Ten Rouwelaar paraat op het harde schot van de Nederlander. Vijf minuten voor de rust schoot tester Lukovic nog vanuit de tweede lijn, maar ook dit schot vormde geen probleem voor de Nederlandse doelman.


Na tien minuten in de tweede helft kreeg paars-wit, na hands, een penalty en een sterk ingevallen Vargas schoot de gelijkmaker schitterend in de linkerbovenhoek. Halverwege de tweede helft belandde een strakke voorzet bij Acheampong. De snelle Ghanees haalde staalhard uit, maar Ten Rouwelaar had een knappe redding in petto. Toch waren het opnieuw de bezoekers die via een hard schot van Alex Schalk op voorsprong kwamen.
Een kwartier voor tijd hingen de bordjes alweer gelijk. Mbemba kopte een voorzet van Acheampong mooi voorbij de Nederlandse goalie. Aan de overkant pakte Proto vijf minuten later eerst nog uit met een goede reflex op een afstandspoging van Suk, maar op de prachtig geplaatste vrije trap van Hadouir had de doelman geen verhaal. Vijf minuten voor tijd was de ingevallen Jaadi nog dicht bij de gelijkmaker, maar het was Lurling die op de counter de 2-4 eindstand voorbij Silvio Proto schoot.


Opstelling RSCA: Proto, de Zeeuw (46' Vargas), Cyriac (77' Leya Iseka), Acheampong (77' Bourard), Mbemba, Vico (46' Jaadi), Vanden Borre, D'Alberto, Lukovic (77' Bastien), Matthys, Sissoko


Opmerking: Momo Sissoko is een defensieve middenvelder. De Malinees speelde in het verleden onder meer voor Juventus en PSG. Sissoko traint al een tijdje mee bij Anderlecht. Ook Andrija Lukovic is op proef bij paars-wit. Lukovic, een 19-jarige ServiŽr, is een offensieve middenvelder.


Bekijk Samenvatting

RSCA.be

oefenwedstrijd nac breda rsca sissoko lukovic

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...