Paars-wit verliest oefenduel met 2-4 van NAC

RSC Anderlecht ontving donderdagnamiddag NAC Breda in het Constant Vanden Stockstadion. Paars-wit trad in deze oefenwedstrijd aan met een mix van A-kernspelers, aangevuld met enkele spelers uit het beloftenteam…


Na tien minuten kwam de thuisploeg voor het eerst bij doelman Ten Rouwelaar, maar de vrije trap van Vico schoof nipt voorlangs. NAC voetbalde goed mee en enkele minuten later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Poepon werd goed vrijgespeeld en schoot beheerst de openingstreffer voorbij Silvio Proto. De bezoekers bleven Anderlecht onder druk zetten en na 18 minuten knalde Buys een afvallende bal over.
Paars-wit kon hier halverwege de eerste helft enkel een goede vrije trap van Demy De Zeeuw tegenover stellen, maar opnieuw stond Ten Rouwelaar paraat op het harde schot van de Nederlander. Vijf minuten voor de rust schoot tester Lukovic nog vanuit de tweede lijn, maar ook dit schot vormde geen probleem voor de Nederlandse doelman.


Na tien minuten in de tweede helft kreeg paars-wit, na hands, een penalty en een sterk ingevallen Vargas schoot de gelijkmaker schitterend in de linkerbovenhoek. Halverwege de tweede helft belandde een strakke voorzet bij Acheampong. De snelle Ghanees haalde staalhard uit, maar Ten Rouwelaar had een knappe redding in petto. Toch waren het opnieuw de bezoekers die via een hard schot van Alex Schalk op voorsprong kwamen.
Een kwartier voor tijd hingen de bordjes alweer gelijk. Mbemba kopte een voorzet van Acheampong mooi voorbij de Nederlandse goalie. Aan de overkant pakte Proto vijf minuten later eerst nog uit met een goede reflex op een afstandspoging van Suk, maar op de prachtig geplaatste vrije trap van Hadouir had de doelman geen verhaal. Vijf minuten voor tijd was de ingevallen Jaadi nog dicht bij de gelijkmaker, maar het was Lurling die op de counter de 2-4 eindstand voorbij Silvio Proto schoot.


Opstelling RSCA: Proto, de Zeeuw (46' Vargas), Cyriac (77' Leya Iseka), Acheampong (77' Bourard), Mbemba, Vico (46' Jaadi), Vanden Borre, D'Alberto, Lukovic (77' Bastien), Matthys, Sissoko


Opmerking: Momo Sissoko is een defensieve middenvelder. De Malinees speelde in het verleden onder meer voor Juventus en PSG. Sissoko traint al een tijdje mee bij Anderlecht. Ook Andrija Lukovic is op proef bij paars-wit. Lukovic, een 19-jarige Serviër, is een offensieve middenvelder.


Bekijk Samenvatting

RSCA.be

oefenwedstrijd nac breda rsca sissoko lukovic

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...