Anderlecht neemt de volle buit mee uit Genk

Anderlecht heeft de tweede topper van de dag gewonnen. Het versloeg Genk, dat lang met zijn tienen speelde, na een late goal met 0-1. Genk mist zo de kans om de titel van herfstkampioen nog van Standard af te snoepen. Anderlecht wipt over Club en nadert tot op een punt van de Genkenaars.

Anderlecht-coach Van den Brom moest nog maar eens puzzelen. Hij miste N'Sakala en Vanden Borre door een schorsing en zag ook nog Nuytinck (ziek) en Deschacht (blessure tijdens de opwarming) uitvallen. Dit keer zette Van den Brom Najar en Tielemans in de defensie. Genk begon aardig aan de partij, maar na negen minuten ging Kara veel te wild door op de voeten van Acheampong: de rode kaart was geheel logisch. De uitsluiting kwam het spel wel niet ten goede. Praet kon een eerste keer Köteles aan het werk zetten. Genk had nog de beste kans voor de rust toen Camus na een knappe actie enkel doelman Kaminski op zijn weg vond. Anderlecht vond het juiste recept niet om de organisatie van Genk te ontwrichten, dat voor de rust wel nog Vossen met een blessure zag uitvallen.

Na de koffie tapten de bezoekers uit een ander vaatje. Acheampong trapte net naast en even later kwam Mitrovic nipt te laat om een voorzet binnen te duwen. Het offensief ging snel liggen en Genk werd amper in verlegenheid gebracht. Op een snelle counter viel de goal bijna toen Gorius z'n eigen doelman net niet verschalkte. Het doelpunt hing wel in de lucht en het was Mbemba die zijn ploeg verloste met een kopbalgoal. Aan de overzijde kreeg Simaeys nog de kans, maar hij kopte naast. Het bleef 0-1.

Goal: 78' Mbemba (0-1)
Genk: Köteles, Tshimanga, Koulibaly, Kara, Anele, De Ceulaer (86' Ojo), Gorius (79' Kumordzi), Hyland, Camus, Buffel, Vossen (35' Simaeys)
Anderlecht: Kaminski, Tielemans, Mbemba, Kouyaté, Najar, Acheampong, Kljestan, Milivojevic (45' Bruno), de Zeeuw, Praet, Mitrovic
Gele kaarten: 9' Buffel, 39' Tielemans, 91' Hyland
Rode kaart: 9' Kara
Scheidsrechter: Tim Pots
Toeschouwers: 24.236

Sporza

genk jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...