Anderlecht neemt de volle buit mee uit Genk

Anderlecht heeft de tweede topper van de dag gewonnen. Het versloeg Genk, dat lang met zijn tienen speelde, na een late goal met 0-1. Genk mist zo de kans om de titel van herfstkampioen nog van Standard af te snoepen. Anderlecht wipt over Club en nadert tot op een punt van de Genkenaars.

Anderlecht-coach Van den Brom moest nog maar eens puzzelen. Hij miste N'Sakala en Vanden Borre door een schorsing en zag ook nog Nuytinck (ziek) en Deschacht (blessure tijdens de opwarming) uitvallen. Dit keer zette Van den Brom Najar en Tielemans in de defensie. Genk begon aardig aan de partij, maar na negen minuten ging Kara veel te wild door op de voeten van Acheampong: de rode kaart was geheel logisch. De uitsluiting kwam het spel wel niet ten goede. Praet kon een eerste keer Köteles aan het werk zetten. Genk had nog de beste kans voor de rust toen Camus na een knappe actie enkel doelman Kaminski op zijn weg vond. Anderlecht vond het juiste recept niet om de organisatie van Genk te ontwrichten, dat voor de rust wel nog Vossen met een blessure zag uitvallen.

Na de koffie tapten de bezoekers uit een ander vaatje. Acheampong trapte net naast en even later kwam Mitrovic nipt te laat om een voorzet binnen te duwen. Het offensief ging snel liggen en Genk werd amper in verlegenheid gebracht. Op een snelle counter viel de goal bijna toen Gorius z'n eigen doelman net niet verschalkte. Het doelpunt hing wel in de lucht en het was Mbemba die zijn ploeg verloste met een kopbalgoal. Aan de overzijde kreeg Simaeys nog de kans, maar hij kopte naast. Het bleef 0-1.

Goal: 78' Mbemba (0-1)
Genk: Köteles, Tshimanga, Koulibaly, Kara, Anele, De Ceulaer (86' Ojo), Gorius (79' Kumordzi), Hyland, Camus, Buffel, Vossen (35' Simaeys)
Anderlecht: Kaminski, Tielemans, Mbemba, Kouyaté, Najar, Acheampong, Kljestan, Milivojevic (45' Bruno), de Zeeuw, Praet, Mitrovic
Gele kaarten: 9' Buffel, 39' Tielemans, 91' Hyland
Rode kaart: 9' Kara
Scheidsrechter: Tim Pots
Toeschouwers: 24.236

Sporza

genk jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...