Wedstrijdverslag U19: PSG - Anderlecht

Na het knappe 1-1-gelijkspel van het eerste elftal tegen PSG moesten de U19 vandaag, woensdag 6 november 2013, in het kader van de UEFA Youth League ook aan de bak tegen de Franse topformatie. Na 90 minuten voetballen stond net als bij de A-ploeg een 1-1 op het scorebord.


Beide ploegen staken in de aanvangsfase hun neus af en toe aan het venster. Zo besloot Andy Kawaya in de handen van de doelman en aan de overkant ging Anderlecht-goalie Xavier Gies goed plat op een schot van Ongenda. Het was de thuisploeg die op het kwartier de voorsprong pakte dankzij een doelpunt van Jean-Kévin Augustin : 1-0. PSG bleef aanvallen en Sporting had halfweg de eerste helft geluk dat niemand goed gevolgd was om een strakke voorzet van Lambese in doel te verlengen.
Toch wist Paars-Wit nog in de eerste periode terug te slaan, Samy Bourard bracht het leer tot bij Andy Kawaya en die werkte perfect af : 1-1. Lang leek die gelijkmaker niet op het bord te blijven want nog voor het halfuur ging de bal op de stip voor de thuisploeg. Xavier Gies was echter niet van plan nog een bal uit zijn netten te vissen en stopte de strafschop. PSG kwam kort voor rust nog een paar keer gevaarlijk opzetten, maar Xavier Gies kwam evenveel keer gevat tussen. Op slag van rust krulde Nabil Jaadi aan de overkant nog een vrije trap over doel.Het was de thuisploeg die in de tweede helft nog het dichtst bij de zege zou komen. Coman had een knappe actie in de benen en leverde een sterk schot af, maar Xavier Gies wist het leer nog heel mooi uit doel te zweven. Ook in de slotminuten toverde de Anderlechtste doelman nog een knappe reflex uit zijn voeten en verdween een poging van de thuisploeg nog rakelings over doel. PSG zou de wedstrijd uiteindelijk eindigen met tien man nadat Kipre in de toegevoegde tijd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd na een fout op Franck Mikal. Het bleef 1-1.In de andere wedstrijd van groep C versloeg Benfica Olympiakos in het Karaiskakis stadion met 0-1. Anderlecht blijft zo op de derde plaats in de poule met vier punten uit vier matchen. Leider Benfica telt tien punten, PSG vijf en Olympiakos twee.


Opstelling RSCA: Gies, Dendoncker, Haagen, Matthys, Bastien, Kawaya, Falsaperla, Leya Iseka, Jaadi, Isci, Bourard (75' Mikal)

RSCA.be

youthleague psg

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...