Van Holsbeeck: "Een extra pluim voor Vanden Borre en De Zeeuw"

Zijn team heeft Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck een gelukkige 59e verjaardag bezorgd. "De 1-1 in Parijs is een resultaat dat we nodig hebben naar de toekomst toe", zegt hij aan Sporza. "De hele groep, spelers en staf, verdient een pluim."


Met een goeie prestatie, een eerste punt en een eerste goal in deze Champions League-campagne hadden de spelers enkele cadeaus in petto voor hun manager. "Niemand had dit 14 dagen geleden na de 0-5 in Brussel geloofd", zegt Van Holsbeeck. "Ik geef een pluim aan de hele groep, staf en spelers. Ze hebben de perfecte wedstrijd gespeeld. Met iets meer organisatie na ons doelpunt hadden we misschien zelfs kunnen winnen, maar laten we genieten van dit moment."


De manager zag zijn team een goeie match spelen. "Gezien het talent van PSG is het normaal dat je defensief aan de wedstrijd begint met één diepe spits en Dennis Praet als supplementaire middenvelder. Ze hebben voor elke vierkante meter gestreden en dan moet je ook een beetje geluk hebben. Ibrahimovic heeft al betere matchen gespeeld, maar hij scoort toch wel. Dit is een resultaat dat we nodig hebben naar de toekomst toe met onze nieuwe groep."


Van Holsbeeck zet de prestatie van twee spelers in Parijs extra in de verf: "Vanden Borre was zeer sterk. Die komt van zeer ver. Dat doet me ook plezier voor de mensen die al maanden in de schaduw werken om Anthony te krijgen waar hij nu staat. Ook Demy de Zeeuw verdient een pluim. We zagen voor het eerst de De Zeeuw uit zijn Ajax-tijdperk. Dat zijn allemaal dingen die we meenemen. Je ziet: in voetbal kan op 14 dagen veel gebeuren."

Sporza

vanholsbeeck psg

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...