Van Holsbeeck: "Een extra pluim voor Vanden Borre en De Zeeuw"

Zijn team heeft Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck een gelukkige 59e verjaardag bezorgd. "De 1-1 in Parijs is een resultaat dat we nodig hebben naar de toekomst toe", zegt hij aan Sporza. "De hele groep, spelers en staf, verdient een pluim."


Met een goeie prestatie, een eerste punt en een eerste goal in deze Champions League-campagne hadden de spelers enkele cadeaus in petto voor hun manager. "Niemand had dit 14 dagen geleden na de 0-5 in Brussel geloofd", zegt Van Holsbeeck. "Ik geef een pluim aan de hele groep, staf en spelers. Ze hebben de perfecte wedstrijd gespeeld. Met iets meer organisatie na ons doelpunt hadden we misschien zelfs kunnen winnen, maar laten we genieten van dit moment."


De manager zag zijn team een goeie match spelen. "Gezien het talent van PSG is het normaal dat je defensief aan de wedstrijd begint met één diepe spits en Dennis Praet als supplementaire middenvelder. Ze hebben voor elke vierkante meter gestreden en dan moet je ook een beetje geluk hebben. Ibrahimovic heeft al betere matchen gespeeld, maar hij scoort toch wel. Dit is een resultaat dat we nodig hebben naar de toekomst toe met onze nieuwe groep."


Van Holsbeeck zet de prestatie van twee spelers in Parijs extra in de verf: "Vanden Borre was zeer sterk. Die komt van zeer ver. Dat doet me ook plezier voor de mensen die al maanden in de schaduw werken om Anthony te krijgen waar hij nu staat. Ook Demy de Zeeuw verdient een pluim. We zagen voor het eerst de De Zeeuw uit zijn Ajax-tijdperk. Dat zijn allemaal dingen die we meenemen. Je ziet: in voetbal kan op 14 dagen veel gebeuren."

Sporza

vanholsbeeck psg

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...