Van Holsbeeck: "Dichtbij akkoord met Sissoko"

Volgens Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is er een akkoord met Mohamed Sissoko in de maak. De middenvelder traint al tien dagen mee met de landskampioen. Verwacht wordt dat Sissoko na de topper tegen Genk zijn contract zal ondertekenen.


"Sissoko traint inmiddels een tiental dagen met ons mee, omdat we willen weten waar die jongen fysiek staat. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een speler met zo'n palmares daartoe bereid is", verklaarde Van Holsbeeck in Sportwereld. 'Sissoko heeft zin om te komen. Hij is zeer opgezet met onze organisatie en infrastructuur en met de professionele manier van werken.' 


Sissoko is nog maar 28 maar heeft al een rijkgevuld palmares. De controlerende middenvelder speelde in het verleden voor onder meer Valencia, Liverpool, Juventus en PSG. Die laatste club verlengde zijn contract niet waardoor Sissoko een vrije speler is. 


Sissoko zou zelfs een financiŽle inspanning willen doen om bij Anderlecht aan de slag te gaan. 'Hij vertelde me dat hij nog miljoenen kan verdienen in China of Qatar, maar dat hij vooral plezier zoekt in het voetbal. Zijn familie woont bovendien in Parijs. Hij weet wat mijn budget is en heeft me verzekerd dat we er zeker uitkomen', aldus Van Holsbeeck. 


'Als hij nog 70 ŗ 80 procent kan brengen van wat hij in het verleden presteerde, is hij een absolute meerwaarde voor Anderlecht. Dat zie je al in de kleedkamer. Daar staat iemand waar iedereen naar opkijkt. Bovendien kunnen we op de positie van verdedigende middenvelder nog iemand gebruiken', aldus de paars-witte manager. 
Jupilerproleague.be

sissoko vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...