Van Holsbeeck: "Dichtbij akkoord met Sissoko"

Volgens Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is er een akkoord met Mohamed Sissoko in de maak. De middenvelder traint al tien dagen mee met de landskampioen. Verwacht wordt dat Sissoko na de topper tegen Genk zijn contract zal ondertekenen.


"Sissoko traint inmiddels een tiental dagen met ons mee, omdat we willen weten waar die jongen fysiek staat. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een speler met zo'n palmares daartoe bereid is", verklaarde Van Holsbeeck in Sportwereld. 'Sissoko heeft zin om te komen. Hij is zeer opgezet met onze organisatie en infrastructuur en met de professionele manier van werken.' 


Sissoko is nog maar 28 maar heeft al een rijkgevuld palmares. De controlerende middenvelder speelde in het verleden voor onder meer Valencia, Liverpool, Juventus en PSG. Die laatste club verlengde zijn contract niet waardoor Sissoko een vrije speler is. 


Sissoko zou zelfs een financiŽle inspanning willen doen om bij Anderlecht aan de slag te gaan. 'Hij vertelde me dat hij nog miljoenen kan verdienen in China of Qatar, maar dat hij vooral plezier zoekt in het voetbal. Zijn familie woont bovendien in Parijs. Hij weet wat mijn budget is en heeft me verzekerd dat we er zeker uitkomen', aldus Van Holsbeeck. 


'Als hij nog 70 ŗ 80 procent kan brengen van wat hij in het verleden presteerde, is hij een absolute meerwaarde voor Anderlecht. Dat zie je al in de kleedkamer. Daar staat iemand waar iedereen naar opkijkt. Bovendien kunnen we op de positie van verdedigende middenvelder nog iemand gebruiken', aldus de paars-witte manager. 
Jupilerproleague.be

sissoko vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...