Zes op zes voor Anderlecht en drie rode kaarten

Anderlecht heeft z'n tweede zege op een rij geboekt. Na KV Oostende ging ook OH Leuven met enige moeite voor de bijl. De openingsmatch van de 14e speeldag eindigde met tien tegen negen. Scheidsrechter Boucaut trok rood voor OHL-spelers Petterson en Ngolok en voor Vanden Borre (Anderlecht).

Anderlecht begon vol goeie moed. De Zeeuw had pech dat zijn schot op de paal strandde. Daarna zakte het spel van Anderlecht als een pudding in elkaar: weinig tempo, geen beweging en veel balverlies. De bezoekers uit Leuven kon niet profiteren, want het kon geen bal bijhouden. Net voor de rust had Anderlecht een opflakkering. OHL-verdediger Bandalovski, die een draak van een match speelde, hielp Anderlecht een handje. Het schot van Kljestan hobbelde via Robson binnen. Plots ging het snel. Een minuut later bracht Vanden Borre Mitrovic in stelling. De Servische spits vond het gaatje tussen de benen van Lenaerts: 2-0 bij de rust.

Na de rust was het lang zoeken naar een mooie combinatie, maar een penalty van Messoudi - na hands van Deschacht ? - zorgde weer voor spanning. Oud-Heverlee Leuven rook zijn kans en Anderlecht kroop wat achteruit. De strenge rode kaart voor Petterson brak het offensiefje van OHL. Mitrovic besliste even later de match met zijn tweede goal van de avond: 3-1. In de slotfase kregen Ngolok en Vanden Borre nog hun tweede gele kaart en knalde invaller Cerigioni van dichtbij op de paal. Met 3-1 pakt Anderlecht zes op zes. Dinsdag speelt de kampioen in het Prinsenpark van PSG.

Goals: 43' Kljestan (1-0), 44' Mitrovic (2-0), 69' Messoudi (2-1, penalty), 81' Mitrovic (3-1)
Anderlecht: Kaminski, Deschacht, Mbemba, Kouyaté, Vanden Borre, N'Sakala (85' Acheampong), Kljestan (66' Tielemans), Milivojevic, de Zeeuw (74' Praet), Bruno, Mitrovic
OH Leuven: Lenaerts, Pettersson, Raymaekers, Robson, Bandalovski (45' Wijns), Azevedo (82' Cerigioni), Ngolok, Geraerts, Messoudi (88' Gislason), Ogunjimi, Kostovski
Gele kaarten: 62' Vanden Borre, 78' Ngolok
Rode kaarten: 79' Pettersson, 85' Ngolok (2x geel), 90' Vanden Borre (2x geel)
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Sporza

jupilerproleague ohl

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...