Van Holsbeeck: "Anderlecht is verbolgen door onmenselijke begeleiding van onze fans"

Zopas liep de veiligheidsvergadering voor de wedstrijd PSG RSCA af in Parijs. De Belgische en Franse ordediensten hebben er overleg gepleegd over de maatregelen die zullen gelden voor de RSCA supporters.


De prefectuur van Parijs besliste onder meer om slechts 600 fans toe te staan in het stadion. De supporters worden vanaf de Belgisch Franse grens in Rekkem opgevangen door de Franse politie, die hen tot aan het stadion zullen begeleiden. Daar moeten de paars-witte fans urenlang en afgezonderd op de parking van het stadion blijven. Na de wedstrijd worden de fans tot aan de grens door de politie geëscorteerd.


De directie van RSC Anderlecht verzet zich met klem tegen deze overdreven veiligheidsmaatregelen. Ook met het beperkte aantal toegestane plaatsen (600) kan de club onmogelijk akkoord gaan. De club blijft ijveren om de toegelaten 2200 plaatsen of 5% van het Prinsenpark te verkrijgen voor zijn supporters.


‘Onze ordediensten hebben er alles aan gedaan om onze fans en de club ter wille te zijn,’ zegt Herman Van Holsbeeck. ‘De club is verbolgen door de bijna onmenselijke begeleiding van onze fans. Dit druist in tegen de geest van het internationaal voetbal. Voetbal is duidelijk geen feest meer en daar zal de club zich blijven tegen verzetten,’ besluit de algemeen manager.

RSCA.be

psg rsca vanholsbeeck

Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen

Meer nieuws...