U21 : Beloften onderuit bij hekkensluiter KVK

De beloften van Sporting Anderlecht moesten vandaag, donderdag 31 oktober 2013, op bezoek bij KV Kortrijk, nooit een makkelijke verplaatsing voor Paars-Wit. En dat leek het opnieuw te worden want na ruim een halfuur spelen stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Anderlecht vocht nog terug, maar kon de nederlaag niet afwenden, na 90 minuten was de 4-3-eindstand een feit.


De eerste kans van de partij was voor de bezoekers, maar Samuel Bastien mikte een voorzet van Abdelhakim Bouhna naast. Aan de overkant was het wel meteen raak. Gregory Mahau trapte het leer na tien minuten voetballen onder keeper Xavier Gies door tegen de netten. Anderlecht creëerde kort na het halfuur dé kans op de gelijkmaker, maar Mohamed Soumaré plaatste het leer van dichtbij over doel. Kortrijk wist de kansen wel af te werken, Gregory Mahau mocht opnieuw alleen op de paars-witte goalie af en scoorde meteen zijn tweede van de avond. Drie minuten later stond het zelfs 3-0 na een afstandstreffer van Ismaila N'Diaye. Het kalf leek nog voor de rust verdronken voor Sporting, maar in amper vijf minuten tijd bracht Federico Vico de Brusselaars weer helemaal in de match. Eerst scoorde hij vanop de penaltystip en op slag van rust trapte hij eveneens de aansluitingstreffer tegen de netten : 3-2-ruststand.


Eén wissel bij de start van de tweede 45 minuten, Federico Vico - die afgelopen maandag tegen Standard nog de volledige partij op het veld stond - mocht rusten, zijn vervanger was Jonathan Kindermans. De doelpuntenmaker was dan wel in de kleedkamer gebleven, lang was het niet wachten op de paars-witte gelijkmaker. Deze keer was het Abdelhakim Bouhna die tekende voor het derde Brusselse doelpunt van de avond. Toch was het niet meteen erop en erover voor de bezoekers. De bezoekers vielen stil na de gelijkmaker, Kortrijk daarentegen ging op zoek naar een vierde doelpunt. Met nog twintig minuten op de klok kwam dat er ook (4-3) en was Sporting opnieuw op achtervolgen aangewezen. Met Umberto Carvalho en Luca Falsaperla kwamen nog twee frisse krachten op het veld, maar ook zij konden de scheve situatie niet meer rechttrekken, waardoor na 90 minuten voetballen een 4-3 nederlaag op het bord stond.Opstelling RSCA: Gies, Isci, D'Alberto A., Seck, Leemans, Dendoncker, Vico (46' Kindermans), Bastien, Soumare, Bourard, Bouhna

RSCA.be

beloften rsca

Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"
Vanhaezebrouck: "Niet efficiënt genoeg vandaag"
Anderlecht wint met het kleinste verschil in Genk

Meer nieuws...