U21 : Beloften onderuit bij hekkensluiter KVK

De beloften van Sporting Anderlecht moesten vandaag, donderdag 31 oktober 2013, op bezoek bij KV Kortrijk, nooit een makkelijke verplaatsing voor Paars-Wit. En dat leek het opnieuw te worden want na ruim een halfuur spelen stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Anderlecht vocht nog terug, maar kon de nederlaag niet afwenden, na 90 minuten was de 4-3-eindstand een feit.


De eerste kans van de partij was voor de bezoekers, maar Samuel Bastien mikte een voorzet van Abdelhakim Bouhna naast. Aan de overkant was het wel meteen raak. Gregory Mahau trapte het leer na tien minuten voetballen onder keeper Xavier Gies door tegen de netten. Anderlecht creŽerde kort na het halfuur dť kans op de gelijkmaker, maar Mohamed Soumarť plaatste het leer van dichtbij over doel. Kortrijk wist de kansen wel af te werken, Gregory Mahau mocht opnieuw alleen op de paars-witte goalie af en scoorde meteen zijn tweede van de avond. Drie minuten later stond het zelfs 3-0 na een afstandstreffer van Ismaila N'Diaye. Het kalf leek nog voor de rust verdronken voor Sporting, maar in amper vijf minuten tijd bracht Federico Vico de Brusselaars weer helemaal in de match. Eerst scoorde hij vanop de penaltystip en op slag van rust trapte hij eveneens de aansluitingstreffer tegen de netten : 3-2-ruststand.


Eťn wissel bij de start van de tweede 45 minuten, Federico Vico - die afgelopen maandag tegen Standard nog de volledige partij op het veld stond - mocht rusten, zijn vervanger was Jonathan Kindermans. De doelpuntenmaker was dan wel in de kleedkamer gebleven, lang was het niet wachten op de paars-witte gelijkmaker. Deze keer was het Abdelhakim Bouhna die tekende voor het derde Brusselse doelpunt van de avond. Toch was het niet meteen erop en erover voor de bezoekers. De bezoekers vielen stil na de gelijkmaker, Kortrijk daarentegen ging op zoek naar een vierde doelpunt. Met nog twintig minuten op de klok kwam dat er ook (4-3) en was Sporting opnieuw op achtervolgen aangewezen. Met Umberto Carvalho en Luca Falsaperla kwamen nog twee frisse krachten op het veld, maar ook zij konden de scheve situatie niet meer rechttrekken, waardoor na 90 minuten voetballen een 4-3 nederlaag op het bord stond.Opstelling RSCA: Gies, Isci, D'Alberto A., Seck, Leemans, Dendoncker, Vico (46' Kindermans), Bastien, Soumare, Bourard, Bouhna

RSCA.be

beloften rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...