U21 : Beloften onderuit bij hekkensluiter KVK

De beloften van Sporting Anderlecht moesten vandaag, donderdag 31 oktober 2013, op bezoek bij KV Kortrijk, nooit een makkelijke verplaatsing voor Paars-Wit. En dat leek het opnieuw te worden want na ruim een halfuur spelen stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Anderlecht vocht nog terug, maar kon de nederlaag niet afwenden, na 90 minuten was de 4-3-eindstand een feit.


De eerste kans van de partij was voor de bezoekers, maar Samuel Bastien mikte een voorzet van Abdelhakim Bouhna naast. Aan de overkant was het wel meteen raak. Gregory Mahau trapte het leer na tien minuten voetballen onder keeper Xavier Gies door tegen de netten. Anderlecht creëerde kort na het halfuur dé kans op de gelijkmaker, maar Mohamed Soumaré plaatste het leer van dichtbij over doel. Kortrijk wist de kansen wel af te werken, Gregory Mahau mocht opnieuw alleen op de paars-witte goalie af en scoorde meteen zijn tweede van de avond. Drie minuten later stond het zelfs 3-0 na een afstandstreffer van Ismaila N'Diaye. Het kalf leek nog voor de rust verdronken voor Sporting, maar in amper vijf minuten tijd bracht Federico Vico de Brusselaars weer helemaal in de match. Eerst scoorde hij vanop de penaltystip en op slag van rust trapte hij eveneens de aansluitingstreffer tegen de netten : 3-2-ruststand.


Eén wissel bij de start van de tweede 45 minuten, Federico Vico - die afgelopen maandag tegen Standard nog de volledige partij op het veld stond - mocht rusten, zijn vervanger was Jonathan Kindermans. De doelpuntenmaker was dan wel in de kleedkamer gebleven, lang was het niet wachten op de paars-witte gelijkmaker. Deze keer was het Abdelhakim Bouhna die tekende voor het derde Brusselse doelpunt van de avond. Toch was het niet meteen erop en erover voor de bezoekers. De bezoekers vielen stil na de gelijkmaker, Kortrijk daarentegen ging op zoek naar een vierde doelpunt. Met nog twintig minuten op de klok kwam dat er ook (4-3) en was Sporting opnieuw op achtervolgen aangewezen. Met Umberto Carvalho en Luca Falsaperla kwamen nog twee frisse krachten op het veld, maar ook zij konden de scheve situatie niet meer rechttrekken, waardoor na 90 minuten voetballen een 4-3 nederlaag op het bord stond.Opstelling RSCA: Gies, Isci, D'Alberto A., Seck, Leemans, Dendoncker, Vico (46' Kindermans), Bastien, Soumare, Bourard, Bouhna

RSCA.be

beloften rsca

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...