Vandenbergh: "Het zal zeker een geladen wedstrijd worden"

Anderlecht trekt woensdag naar de kust voor de competitiewedstrijd tegen KV Oostende. Paars-wit staat op een teleurstellende vijfde plaats in de rangschikking en is het aan zijn status verplicht om de drie punten mee te pakken naar Brussel. “Het zal zeker een geladen wedstrijd worden”, zegt voormalig Anderlecht-speler Erwin Vandenbergh in een gesprek met Voetbalkrant  “Tegen Anderlecht staan ploegen als Oostende altijd dubbel gemotiveerd aan de aftrap. De kustploeg zit na de overwinning tegen Lierse in een positieve spiraal. Ik heb de indruk dat Oostende hun draai aan het vinden is in eerste klasse. De wedstrijd tegen Anderlecht moet niet gewonnen worden, een punt zou al een succes zijn. Anderlecht daarentegen staat bijna met het mes op de keel. Ik verwacht dus een heel moeilijke wedstrijd.”


Anderlecht zal het tegen Oostende, net als in de resterende wedstrijden van deze competitie, moeten stellen zonder Matias Suarez. De Argentijnse spits heeft een kruisbandenletsel opgelopen en komt dit seizoen niet meer in actie.
“De blessure van Suarez is een zware aderlating voor paars-wit. Hij was toch een beetje de man waar ze in het begin van het seizoen op rekenden. Cyriac kan op termijn een waardige vervanger worden, maar daar is het nu nog veel te vroeg voor.”


Anderlecht heeft in het begin van het seizoen voor verjonging gekozen. “Dat ze kiezen voor eigen jeugd is fantastisch. Maar de ploeg ontbreekt ervaring. Als paars-wit nog zo een keer afgaat in de Champions League zoals tegen PSG, dan zal het vertrouwen van die jonge gasten een deuk krijgen. En dat gaat zich uitten in de competitie”, besluit Vandenbergh 
Belgiumsoccer.be

vandenbergh oostende rsca

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...