Vandenbergh: "Het zal zeker een geladen wedstrijd worden"

Anderlecht trekt woensdag naar de kust voor de competitiewedstrijd tegen KV Oostende. Paars-wit staat op een teleurstellende vijfde plaats in de rangschikking en is het aan zijn status verplicht om de drie punten mee te pakken naar Brussel. “Het zal zeker een geladen wedstrijd worden”, zegt voormalig Anderlecht-speler Erwin Vandenbergh in een gesprek met Voetbalkrant  “Tegen Anderlecht staan ploegen als Oostende altijd dubbel gemotiveerd aan de aftrap. De kustploeg zit na de overwinning tegen Lierse in een positieve spiraal. Ik heb de indruk dat Oostende hun draai aan het vinden is in eerste klasse. De wedstrijd tegen Anderlecht moet niet gewonnen worden, een punt zou al een succes zijn. Anderlecht daarentegen staat bijna met het mes op de keel. Ik verwacht dus een heel moeilijke wedstrijd.”


Anderlecht zal het tegen Oostende, net als in de resterende wedstrijden van deze competitie, moeten stellen zonder Matias Suarez. De Argentijnse spits heeft een kruisbandenletsel opgelopen en komt dit seizoen niet meer in actie.
“De blessure van Suarez is een zware aderlating voor paars-wit. Hij was toch een beetje de man waar ze in het begin van het seizoen op rekenden. Cyriac kan op termijn een waardige vervanger worden, maar daar is het nu nog veel te vroeg voor.”


Anderlecht heeft in het begin van het seizoen voor verjonging gekozen. “Dat ze kiezen voor eigen jeugd is fantastisch. Maar de ploeg ontbreekt ervaring. Als paars-wit nog zo een keer afgaat in de Champions League zoals tegen PSG, dan zal het vertrouwen van die jonge gasten een deuk krijgen. En dat gaat zich uitten in de competitie”, besluit Vandenbergh 
Belgiumsoccer.be

vandenbergh oostende rsca

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...