Van den Brom: "Tegen Oostende kan een extra middenvelder noodzakelijk zijn"

John van den Brom weet dat de druk wekelijks stijgt bij Anderlecht nu de prestaties nog niet van die aard waren om euforisch te worden. "Die druk is er altijd, maar het is anders. Nu moeten we winnen om de rol niet te lossen", aldus de coach van Anderlecht.


Voor Anderlecht is het een andere situatie aangezien het de voorbije seizoenen steeds vooraan stond in deze fase van de competitie. "Als we nog een rol van betekenis willen spelen, moeten we winnen tegen Oostende en OH Leuven. Dat is een must, niets meer, niets minder. In Oostende zal het niet makkelijk worden door de omstandigheden - klein veld en veel wind - maar dat is het geval voor alle wedstrijden die we nu spelen. In onze situatie is iedereen gemotiveerd om tegen ons te spelen, omdat ze hun kans ruiken."


Tegen Standard hechtte Van den Brom vooral belang aan het verdedigend aspect. "Dat zat al goed. Je moet eerst je verdediging op punt krijgen en dan kan je aan het aanvallende gedeelte beginnen werken. Tegen Standard moest er bijvoorbeeld meer langs de flank gespeeld worden. Als je tegen negen speelt, moet je daar gebruik van maken. Met spitsen als Cyriac en Mitrovic moet je ballen in de zestien slingeren en dat gebeurde niet genoeg. Acheampong en Bruno heb ik daarover aangesproken."


Dezelfde opstelling als tegen Standard zal het niet worden, want er moet meer gevoetbald worden. "Je kijkt altijd naar de tegenstander. Tegen Oostende kan het zijn dat een extra middenvelder wel noodzaak is. Tegen Standard moest er een blok staan. Een 4-4-2 is dus ook niet zeker", aldus Van den Brom nog.
Voetbalkrant

vandenbrom rsca oostende

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...