Van den Brom: "De volgende twee duels moeten zes punten opleveren"

Anderlecht-coach John van den Brom zag een Anderlecht-Standard met "matig voetbal, maar veel strijd". In de volgende twee wedstrijden wil de coach zes punten rapen. Dat zal zonder Guillaume Gillet zijn, die een open vleeswonde opliep en een tijdje out zal zijn.


"Er lag heel wat druk op deze wedstrijd. Van binnen uit, maar dat leggen we onszelf op. Maar zeker ook van buiten uit. Ik heb niks gelezen, dat mocht ook niet van Herman (Van Holsbeeck, manager)", vertelt Van den Brom aan Sporza-journalist Peter Vandenbempt.


"Je hoort natuurlijk wel wat er gezegd en geschreven wordt, en dat is buiten alle proporties. Maar ik moet me daar niet mee bezighouden, ik moet me bezighouden met mijn team, om ons voor te bereiden op Standard, wat ik een hele gevaarlijk en goeie ploeg vind. Maar ik was voor deze wedstrijd toch iets nerveuzer dan normaal. Wij zijn, buiten trainers, ook maar gewoon mensen, en dat wordt vaak wel eens vergeten. En sommige dingen gaan natuurlijk niet in je koude kleren zitten.""Ik ben heel blij met de steun die ik altijd, vanaf dag 1, heb gekregen vanuit de leiding van de club. Herman speelt daar een heel belangrijke rol in, maar ook de voorzitter. Dan word je wat rustiger. Maar je weet wel dat er enorm veel druk op deze wedstrijd lag en dat bracht spanning met zich mee."
Over de wedstrijd zegt Van den Brom: "Matig voetbal, met veel strijd. Ik heb vaak genoeg hier gezeten dat we aardig gevoetbald hebben, maar geen strijd geleverd hebben. Ik denk dat we het vandaag omgedraaid hebben."


"We gaan mee met de strijd van Standard, met de duels. Dat dat dan ten koste gaat van een leuke, mooie wedstrijd, waar we ook allemaal van houden, dat is me nu even om het even. Wat ik wel jammer vond is dat we in de laatste fase, eerst tegen tien en daarna tegen negen, te weinig gevoetbald hebben. Je doet daar wel de wissels om, maar we hebben er niet van kunnen profiteren."Anderlecht moet nu naar Oostende en ontvangt daarna OH Leuven. "De komende twee wedstrijden zijn heel belangrijk en moeten gewoon zes punten opleveren. Maar dat wisten we voor deze wedstrijd al en dat is nu alleen maar bevestigd. Ik zal moeten kijken hoe iedereen opgelapt kan worden uit deze wedstrijd, want er is veel schade. Dat is een gevolg van de strijd die je aangaat. Gillet en Suarez zal ik moeten vervangen. We hebben alles en iedereen nodig, zoals Deschacht en Vanden Borre vandaag."

Sporza

vandenbrom standard rsca

Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen
Sparta Praag en Anderlecht vinden geen akkoord over transferprijs

Meer nieuws...