Van den Brom: "De volgende twee duels moeten zes punten opleveren"

Anderlecht-coach John van den Brom zag een Anderlecht-Standard met "matig voetbal, maar veel strijd". In de volgende twee wedstrijden wil de coach zes punten rapen. Dat zal zonder Guillaume Gillet zijn, die een open vleeswonde opliep en een tijdje out zal zijn.


"Er lag heel wat druk op deze wedstrijd. Van binnen uit, maar dat leggen we onszelf op. Maar zeker ook van buiten uit. Ik heb niks gelezen, dat mocht ook niet van Herman (Van Holsbeeck, manager)", vertelt Van den Brom aan Sporza-journalist Peter Vandenbempt.


"Je hoort natuurlijk wel wat er gezegd en geschreven wordt, en dat is buiten alle proporties. Maar ik moet me daar niet mee bezighouden, ik moet me bezighouden met mijn team, om ons voor te bereiden op Standard, wat ik een hele gevaarlijk en goeie ploeg vind. Maar ik was voor deze wedstrijd toch iets nerveuzer dan normaal. Wij zijn, buiten trainers, ook maar gewoon mensen, en dat wordt vaak wel eens vergeten. En sommige dingen gaan natuurlijk niet in je koude kleren zitten.""Ik ben heel blij met de steun die ik altijd, vanaf dag 1, heb gekregen vanuit de leiding van de club. Herman speelt daar een heel belangrijke rol in, maar ook de voorzitter. Dan word je wat rustiger. Maar je weet wel dat er enorm veel druk op deze wedstrijd lag en dat bracht spanning met zich mee."
Over de wedstrijd zegt Van den Brom: "Matig voetbal, met veel strijd. Ik heb vaak genoeg hier gezeten dat we aardig gevoetbald hebben, maar geen strijd geleverd hebben. Ik denk dat we het vandaag omgedraaid hebben."


"We gaan mee met de strijd van Standard, met de duels. Dat dat dan ten koste gaat van een leuke, mooie wedstrijd, waar we ook allemaal van houden, dat is me nu even om het even. Wat ik wel jammer vond is dat we in de laatste fase, eerst tegen tien en daarna tegen negen, te weinig gevoetbald hebben. Je doet daar wel de wissels om, maar we hebben er niet van kunnen profiteren."Anderlecht moet nu naar Oostende en ontvangt daarna OH Leuven. "De komende twee wedstrijden zijn heel belangrijk en moeten gewoon zes punten opleveren. Maar dat wisten we voor deze wedstrijd al en dat is nu alleen maar bevestigd. Ik zal moeten kijken hoe iedereen opgelapt kan worden uit deze wedstrijd, want er is veel schade. Dat is een gevolg van de strijd die je aangaat. Gillet en Suarez zal ik moeten vervangen. We hebben alles en iedereen nodig, zoals Deschacht en Vanden Borre vandaag."

Sporza

vandenbrom standard rsca

Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!
Dames: Vrijdag 17 november topper Anderlecht - Standard
Jonathan Lardot fluit Moeskroen - Anderlecht
Trebel over opentraining: "Zo veel volk dat doet ons plezier"
Beric maakt indruk op training

Meer nieuws...