Van Holsbeeck: "We gaan John Van den Brom zo lang mogelijk steunen"

Nul op negen in de Champions League, matig voetbal in de JPL en relletjes met de topspelers (Suarez)... John van den Brom heeft het momenteel niet makkelijk bij Anderlecht. En dus grijpt manager Herman Van Holsbeeck in.


De kritiek op de coach, de groeiende crisis én de nakende topper tegen Standard zorgde ervoor dat Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck tot een publieke tussenkomst voor de camera's van Stadion. De manager trok vol de kaart van Van den Brom, maar liet toch horen dat hij niet alleen besliste over het lot van de Nederlandse coach.


"Als je bij Anderlecht werkt, weet je dat de druk toeneemt als je niet wint", opende Van Holsbeeck. "Onze zege tegen Bergen heeft de vraagtekens niet weggenomen. Daarna mag je wel verliezen van PSG, maar die wedstrijd wordt dan wel helemaal ontleed. Nu moeten er dus punten gepakt worden tegen Standard, in een thuismatch tegen de vijand. Zoniet, worden de druk en de kritiek alleen maar groter."


Maar de manager is er wel rotsvast van overtuigd dat de spelers nog steeds achter de coach staan. Wie twijfels heeft (Matias Suarez, red.) wordt dan ook duidelijk op z'n vingers getikt. "De coach heeft de beslissingen genomen die moeten genomen worden. Ik neem Gillet als voorbeeld. Van den Brom heeft hem op de bank gezet tegen Bergen en daarna speelde hij tegen PSG alsof zijn leven ervan afhing. De spelers moeten nu hun ­taken uitvoeren. Suarez heeft al bewezen dat hij grote kwaliteiten heeft, maar niemand op Anderlecht kan zich permitteren om te zeggen: ik verdedig niet mee. We gaan Mati dan ook op zijn plichten wijzen voor Standard."Het mag duidelijk zijn... Van Holsbeeck is niet van plan om Van den Brom in de steek te laten. "Een coach is er om voor resultaten te zorgen, maar is alles wat er gebeurt zijn fout? Neen. Ik denk dat we John moeten laten werken ondanks de kritiek. Op een bepaald moment moet je je nek uitsteken en mensen in moeilijke tijden ruggensteun geven. We gaan John steunen. Zo lang mogelijk. Dat is mijn stem. Maar straks tegen Standard zitten hier 20.000 coaches, hé. Voorzitter Roger Vanden Stock zit op dezelfde lijn als ik, maar als je verliest zijn er in elk bestuur verschillende strekkingen. Als manager vind ik dat we met de coach en de spelers aan iets begonnen zijn en dat je dat moet handhaven."

nr10.be

vanholsbeeck vandenbrom

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...