Anthuenis: "Als je de coach nu slachtoffert, slachtoffer je ook je eigen visie"

Aimé Anthuenis ziet dat John van den Brom het net als hij 12 jaar geleden moeilijk heeft bij een vernieuwd Anderlecht. "Maar als je de coach slachtoffert, slachtoffer je je jeugdpolitiek."John van den Brom kende eergisteren een pijnlijke avond op de Anderlecht-bank. Een van zijn voorgangers, Aimé Anthuenis, leeft met hem mee. In 2001 verkocht Anderlecht heel wat sterkhouders in de zomer, wat leidde tot een pijnlijke CL-campagne met onder meer een 1-5-nederlaag tegen Lokomotiv Moskou.


"Van den Brom heeft gelijk als hij zegt dat Anderlecht geen ploeg heeft voor de Champions League. We zullen er mee moeten leven dat het CL-niveau te hoog gegrepen is voor de Belgische ploegen. Aan de andere kant heeft Anderlecht ook in België geen overschot. Het is niet meer die ploeg die domineert, vaak de ploeg die ondergaat. Dat heb ik in mijn derde jaar als Anderlecht-coach ook meegemaakt. Het zal nog wel meedoen om de titel, maar er zijn nu meer kandidaten.""Het is een hele goeie zaak voor Anderlecht dat het met Standard nu meteen een klepper tegenover zich krijgt. Ik verwacht een antwoord en ik denk, het huis wat kennende, dat Anderlecht dat zelf ook verwacht. Als het tegen Standard afgaat, zal dat volgens mij zeker gevolgen hebben."John van den Brom is duidelijk nog op zoek naar het juiste recept. Aimé Anthuenis heeft zelf ook zo zijn ideeën. "Achterin zijn ze onzeker. Centraal missen ze een leider. Ik zou het misschien eens met Kljestan proberen in de defensie."
Over de jongerenpolitiek van Anderlecht heeft Anthuenis een dubbel gevoel. "Als je de coach nu slachtoffert, slachtoffer je ook je eigen visie. Er zijn veel mensen die euforisch zijn over de vele jeugdige toppers bij Anderlecht. Ik deel dat optimisme niet meteen."

Sporza

antheunis rsca psg

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...