Anthuenis: "Als je de coach nu slachtoffert, slachtoffer je ook je eigen visie"

Aimé Anthuenis ziet dat John van den Brom het net als hij 12 jaar geleden moeilijk heeft bij een vernieuwd Anderlecht. "Maar als je de coach slachtoffert, slachtoffer je je jeugdpolitiek."John van den Brom kende eergisteren een pijnlijke avond op de Anderlecht-bank. Een van zijn voorgangers, Aimé Anthuenis, leeft met hem mee. In 2001 verkocht Anderlecht heel wat sterkhouders in de zomer, wat leidde tot een pijnlijke CL-campagne met onder meer een 1-5-nederlaag tegen Lokomotiv Moskou.


"Van den Brom heeft gelijk als hij zegt dat Anderlecht geen ploeg heeft voor de Champions League. We zullen er mee moeten leven dat het CL-niveau te hoog gegrepen is voor de Belgische ploegen. Aan de andere kant heeft Anderlecht ook in België geen overschot. Het is niet meer die ploeg die domineert, vaak de ploeg die ondergaat. Dat heb ik in mijn derde jaar als Anderlecht-coach ook meegemaakt. Het zal nog wel meedoen om de titel, maar er zijn nu meer kandidaten.""Het is een hele goeie zaak voor Anderlecht dat het met Standard nu meteen een klepper tegenover zich krijgt. Ik verwacht een antwoord en ik denk, het huis wat kennende, dat Anderlecht dat zelf ook verwacht. Als het tegen Standard afgaat, zal dat volgens mij zeker gevolgen hebben."John van den Brom is duidelijk nog op zoek naar het juiste recept. Aimé Anthuenis heeft zelf ook zo zijn ideeën. "Achterin zijn ze onzeker. Centraal missen ze een leider. Ik zou het misschien eens met Kljestan proberen in de defensie."
Over de jongerenpolitiek van Anderlecht heeft Anthuenis een dubbel gevoel. "Als je de coach nu slachtoffert, slachtoffer je ook je eigen visie. Er zijn veel mensen die euforisch zijn over de vele jeugdige toppers bij Anderlecht. Ik deel dat optimisme niet meteen."

Sporza

antheunis rsca psg

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...