UYL: U19 verliezen met kleinste verschil

De U19 van RSC Anderlecht ontvingen op donderdag 24 oktober 2013 de U19 van PSG in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. Sporting kwam halfweg de eerste helft op achterstand na een penaltydoelpunt en moest overigens ruim een uur met tien verder na een rode kaart voor aanvaller Mohamed Soumaré. Paars-Wit probeerde wel en verdiende ook de gelijkmaker, maar aan de score veranderde niets meer en na 90 minuten stond zo een 0-1-eindstand op het bord.Met Samy Bourard en Leander Dendoncker stonden twee spelers uit de paars-witte A-kern op het scheidsrechtersblad. Het was PSG dat de eerste hoekschop van de partij wist af te dwingen, Anderlecht reageerde via een knal van Samy Bourard die rakelings naast verdween. Echte kansen waren zeldzaam tot de bal op stip ging en Coman Kingsley de bezoekers na twintig minuten op voorsprong trapte : 0-1. Het zag er helemaal slecht uit toen Mohamed Soumaré halfweg de eerste helft met een rode kaart van het veld gestuurd werd en Sporting nog ruim een uur met tien verder moest. De jonge garde onder leiding van René Peeters ging wel op zoek naar de gelijkmaker en Maignan moest vol aan de bak op een afstandsknal van Andy Kawaya. Op de daaropvolgende hoekschop wist de bezoekende goalie een omhaal van Hervé Matthys te klemmen. Aan de overkant bleef gelukkig ook Xavier Gies attent en hij devieerde een schot van Doumbia in hoekschop.
In de tweede 45 minuten bleef Sporting op zoek gaan naar de gelijkmaker, Andy Kawaya besloot over en Samy Bourard zag hoe de goalie zijn schot kon klemmen. Op het uur moest keeper Xavier Gies oog in oog met Sanogo nogmaals aan het werk, maar de goalie had een knappe voetreflex in huis. Aan de overkant wist de doelman van PSG een vrije trap van Samy Bourard - na een fout op Andy Kawaya - weg te boksen en ook toen Aaron Leya Iseka goed diepgestuurd werd, kwam de goalie goed tussen. Terwijl Anderlecht op zoek ging naar de gelijkmaker, kon het met Xavier Gies blijven rekenen op een stevig sluitstuk. Zowel op schoten van Augustin als Coman kwam de goalie de laatste tien minuten van de partij perfect tussen. Sporting liet zich nog opmerken via de ingevallen Franck Mikal, maar die kreeg het leer net niet bij Andy Kawaya. Sporting bleef ook in de slotfase voluit voor een doelpunt gaan, maar dat viel niet meer. Na 90 minuten voetballen stond dan ook een 0-1-eindstand op het bord.


Anderlecht staat na drie speeldagen met drie punten derde in groep C. Benfica leidt met zeven punten, PSG heeft er vier en Olympiakos twee. Sporting moet op speeldag vier op bezoek bij Paris Saint-Germain. Die wedstrijd zal worden afgewerkt op woensdag 6 november 2013 in Stade Montbauron in Versailles, aftrap om 14u30.


Opstelling RSCA: 
Gies, Isci, Leemans (80' Mikal), Dendoncker, Soumaré, Matthys, Kawaya, Leya Iseka, Falsaperla, Bastien (89' Denayer), Bourard (68' Diallo)

RSCA.be

rsca psg u19

Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!
Dames: Vrijdag 17 november topper Anderlecht - Standard
Jonathan Lardot fluit Moeskroen - Anderlecht
Trebel over opentraining: "Zo veel volk dat doet ons plezier"
Beric maakt indruk op training

Meer nieuws...