Aaron Leya Iseka (15) klopt op de deur van de A-kern

Michy Batshuayi kon Anderlecht niet losweken bij Standard, maar paars-wit zet ondertussen al volop in op diens jongere broer Aaron Leya Iseka. Het vijftienjarige talent trainde al mee bij de A-kern.


Bij Anderlecht profiteerde Aaron Leya Iseka (de achternaam komt van de moeder) van het grote aantal afwezigen tijdens de interlandonderbreking om enkele dagen mee te trainen met de A-kern van John van den Brom. Heel opvallend, want de jongere broer van Michy Batshuayi moet nog zestien worden in december.


Mohamed Ouahbi is de coach bij de Brusselaars die het jeugdige talent het beste kent, want hij begeleidde de aanvaller bij de U10, de U14, de U15 en de U17. “Op tienjarige leeftijd overklaste Aaron alles en iedereen”, verklaart de jeugdtrainer in Sport/Voetbalmagazine. “Vandaag maakt hij deel uit van de kern bij de U19, maar almaar vaker traint Aaron bij de U21. Ik heb trouwens niet de indruk dat zijn trainer van de U19 hem nog vaak terug zal zien. Aaron bezit een heel sterk karakter, die laat zich horen in een groep. Sinds jaar en dag is hij de gangmaker van elke kleedkamer. Hij weegt enorm op een selectie. Wanneer hem iets niet helemaal bevalt, zal Aaron op een heel beleefde manier zijn visie weergeven. En wanneer Aaron iets beslist, dan wordt hij gevolgd.”Er wordt gezegd dat Aaron op zijn leeftijd al veel sterker is dan Michy als vijftienjarige. “Absoluut, zeker op technisch vlak”, bevestigt Ouahbi. “Van de U9 tot de U11 was zijn startsnelheid fenomenaal, maar op zijn twaalfde werd Aaron getroffen door de ziekte van Osgood, een probleem aan de knie dat vaak voorkomt bij voetballers in volle groei. Daardoor moest hij op een bepaald moment even stoppen, nam zijn gewicht wat toe en verloor hij wat ritme. Hij had moeite om die versnelling terug te vinden. Dat verplichtte Aaron om nog meer aan zijn techniek te werken en de bal meer in de voet te vragen. Bij de U17 was hij een van mijn twee patrons, samen met Youri Tielemans.” 

Sport/Voetbalmagazine

iseka rsca

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië

Meer nieuws...