BCS: "In de Belgische competitie durft niemand het tegen ons op te nemen"

Er was heel wat te doen rond het hooliganisme in en rond Brussel van woensdag. Hooligans uit Parijs waren massaal afgezakt naar de hoofdstad om de harde kern van Anderlecht te bekampen. Er werden meer dan negentig arrestaties verricht. De Brussels Casual Service, beter bekend als de zware jongens van de Brusselaars, hebben maar één doel voor ogen: de meest gevreesde hooligans van Europa worden. 


"Wij blijven sterk want we zijn een hechte vriendengroep. Juist door die sterkte moeten wij het hebben van Europees voetbal. In de Belgische competitie durft niemand het tegen ons op te nemen", aldus één van de leden aan Het Laatste Nieuws. Zo kijkt de harde niet alleen uit naar de sportieve tegenstander, maar ook naar de bijhorende aanhang.


"Tijdens de loting zit ik vol spanning te wachten op de tegenstanders van Anderlecht. En dan maar hopen op een Engelse ploeg. Mochten we wekelijks tegen een Engelse ploeg spelen, zou het telkens oorlog zijn. Dat is gewoon zo: als je twee ploegen hebt die dat willen, gebeurt dat gewoon. Dan mag de politie doen wat ze wil."


Ondanks de vele oproepen werd er amper gevochten woensdag. Volgens een ander lid van de harde kern was dat logisch. "Iedereen in het wereldje weet dat als er op voorhand te veel tamtam wordt gemaakt, er meestal niet gevochten wordt. En wij hebben het niet aan de grote klok gehangen. Ik kan er dus alleen maar van uitgaan dat onze Parijse vrienden het in hun broek deden." 

VoetbalNieuws

bcs rsca

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...