BCS: "In de Belgische competitie durft niemand het tegen ons op te nemen"

Er was heel wat te doen rond het hooliganisme in en rond Brussel van woensdag. Hooligans uit Parijs waren massaal afgezakt naar de hoofdstad om de harde kern van Anderlecht te bekampen. Er werden meer dan negentig arrestaties verricht. De Brussels Casual Service, beter bekend als de zware jongens van de Brusselaars, hebben maar één doel voor ogen: de meest gevreesde hooligans van Europa worden. 


"Wij blijven sterk want we zijn een hechte vriendengroep. Juist door die sterkte moeten wij het hebben van Europees voetbal. In de Belgische competitie durft niemand het tegen ons op te nemen", aldus één van de leden aan Het Laatste Nieuws. Zo kijkt de harde niet alleen uit naar de sportieve tegenstander, maar ook naar de bijhorende aanhang.


"Tijdens de loting zit ik vol spanning te wachten op de tegenstanders van Anderlecht. En dan maar hopen op een Engelse ploeg. Mochten we wekelijks tegen een Engelse ploeg spelen, zou het telkens oorlog zijn. Dat is gewoon zo: als je twee ploegen hebt die dat willen, gebeurt dat gewoon. Dan mag de politie doen wat ze wil."


Ondanks de vele oproepen werd er amper gevochten woensdag. Volgens een ander lid van de harde kern was dat logisch. "Iedereen in het wereldje weet dat als er op voorhand te veel tamtam wordt gemaakt, er meestal niet gevochten wordt. En wij hebben het niet aan de grote klok gehangen. Ik kan er dus alleen maar van uitgaan dat onze Parijse vrienden het in hun broek deden." 

VoetbalNieuws

bcs rsca

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...