Gillet: "We hebben niet bestaan"

RSC Anderlecht kampt met een kater na de zware 0-5-nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Guillaume Gillet wilde achteraf geen stenen gooien, maar besefte dat het spelpeil ondermaats was. "We hebben niet bestaan."Guillaume Gillet was ook na afloop van de partij onder de indruk van de Zweed. “We hebben het hier over één van de grootste spelers ter wereld, hé. Hij scoort vier doelpunten, maar knapt daarnaast nog een pak defensief werk op.” Ibracadabra kreeg zelfs een staande ovatie van de thuisaanhang na zijn derde doelpunt. “Dat vind ik niet meer dan normaal”, aldus de aanvoerder. “Een supporter van Anderlecht houdt nu eenmaal van mooi voetbal en betaalt elk seizoen veel geld om sterren aan het werk te zien.”


Maar de deuntjes op de loftrompet doen natuurlijk niets af aan de zware nederlaag die Anderlecht leed. “We hebben helemaal niet bestaan”, gaf de Rode Duivel toe. “Ik vergelijk deze partij een beetje met het 1-5-verlies tegen Bayern München van enkele seizoenen geleden. De score geeft simpelweg het verschil tussen beide ploegen weer. Of zoiets pijn doet? Natuurlijk, maar dat hoort nu eenmaal bij topvoetbal.”


De volgende opdracht van de hoofstedelingen is er eentje op het veld van Paris Saint-Germain. Moet Anderlecht schrik hebben voor een nieuwe pandoering? “We hebben vorig seizoen hard gewerkt om te mogen deelnemen aan de Champions League”, besluit Gillet. “Ik wil me gewoon amuseren in Parijs. En ondertussen doet onze jonge ploeg pakken ervaring op.”


Guillaume Gillet lag de voorbije weken onder de vuur bij RSC Anderlecht. De Rode Duivel leek wel verlamd sinds hij het aanvoerderschap erfde van Lucas Biglia. "Ik ken het huis nochtans goed genoeg", weerlegt de flankverdediger. “Het aanvoerderschap van Anderlecht legt geen extra druk op mijn schouders”, zegt Gillet. “Ik ken het huis goed genoeg om te weten waarop ik moet inspelen. Bovendien heb ik de voorbije jaren tal van hoogtes en laagtes geweten in het Astridpark. Dit is niet het moment om de pedalen te verliezen.”


Voetbalkrant

gillet psg rsca

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...