Gillet: "We hebben niet bestaan"

RSC Anderlecht kampt met een kater na de zware 0-5-nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Guillaume Gillet wilde achteraf geen stenen gooien, maar besefte dat het spelpeil ondermaats was. "We hebben niet bestaan."Guillaume Gillet was ook na afloop van de partij onder de indruk van de Zweed. “We hebben het hier over één van de grootste spelers ter wereld, hé. Hij scoort vier doelpunten, maar knapt daarnaast nog een pak defensief werk op.” Ibracadabra kreeg zelfs een staande ovatie van de thuisaanhang na zijn derde doelpunt. “Dat vind ik niet meer dan normaal”, aldus de aanvoerder. “Een supporter van Anderlecht houdt nu eenmaal van mooi voetbal en betaalt elk seizoen veel geld om sterren aan het werk te zien.”


Maar de deuntjes op de loftrompet doen natuurlijk niets af aan de zware nederlaag die Anderlecht leed. “We hebben helemaal niet bestaan”, gaf de Rode Duivel toe. “Ik vergelijk deze partij een beetje met het 1-5-verlies tegen Bayern München van enkele seizoenen geleden. De score geeft simpelweg het verschil tussen beide ploegen weer. Of zoiets pijn doet? Natuurlijk, maar dat hoort nu eenmaal bij topvoetbal.”


De volgende opdracht van de hoofstedelingen is er eentje op het veld van Paris Saint-Germain. Moet Anderlecht schrik hebben voor een nieuwe pandoering? “We hebben vorig seizoen hard gewerkt om te mogen deelnemen aan de Champions League”, besluit Gillet. “Ik wil me gewoon amuseren in Parijs. En ondertussen doet onze jonge ploeg pakken ervaring op.”


Guillaume Gillet lag de voorbije weken onder de vuur bij RSC Anderlecht. De Rode Duivel leek wel verlamd sinds hij het aanvoerderschap erfde van Lucas Biglia. "Ik ken het huis nochtans goed genoeg", weerlegt de flankverdediger. “Het aanvoerderschap van Anderlecht legt geen extra druk op mijn schouders”, zegt Gillet. “Ik ken het huis goed genoeg om te weten waarop ik moet inspelen. Bovendien heb ik de voorbije jaren tal van hoogtes en laagtes geweten in het Astridpark. Dit is niet het moment om de pedalen te verliezen.”


Voetbalkrant

gillet psg rsca

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...