Anderlecht ondergaat Ibrahimovic-show

Anderlecht heeft de wet van de sterkste moeten ondergaan tegen PSG. Een weergaloze Ibrahimovic sloeg vier keer toe. Spitsbroeder Cavani pikte ook zijn goaltje mee.

De eerste kans van de wedstrijd was nog voor Anderlecht. Een gretige N'Sakala gooide de bal goed voor doel, maar Mitrovic kon zijn kopbal onvoldoende richten. Daarna kon de grote Zlatan Ibrahimovic-show beginnen. De Zweed begon nog met een waarschuwing. Hij kwam alleen voor Kaminski, maar zijn eerste controle was niet goed en zijn schot vloog in het zijnet. In de 17e minuut had Ibrahimovic minder genade. Van der Wiel mocht op de rechterflank helemaal alleen doorlopen en de Nederlander gaf de bal perfect voor. Ibrahimovic had geen ongelooflijke actie nodig om de bal aan de tweede paal makkelijk binnen te schuiven. Vijf minuten later vond Ibrahimovic het wel tijd voor iets speciaals. Na een bijna identieke actie van Van der Wiel maakte Ibrahimovic een voorzet kunstzinnig af met een bal achter het steunbeen. Maar het mooiste moest dan nog komen. Met een weergaloos afstandsschot vanop 20 meter deed Ibrahimovic de boeken volledig dicht. Zelfs het Anderlecht-publiek applaudisseerde voor de balgoochelaar uit Zweden.

De tweede helft begon opnieuw met twee kansjes voor Anderlecht. Maar pogingen van Acheampong en Gillet miste net doel. Het was opnieuw PSG dat scoorde. Na ongelukkig uitschuiven van Mbemba kon Matuidi profiteren en makkelijk Cavani, die andere topspits, bedienen. Die miste niet alleen voor Kaminski. Dat deed de Uruguayaan enkele minuten later wel. Al mocht de redding van Kaminksi op zijn lob er ook wel zijn. Het was alweer uitstel van executie, want een minuut later werd Ibrahimovic opnieuw de diepte ingestuurd en schoot hij uit een schuine hoek en via de paal de 0-5 droog binnen. Anderlecht deed zijn best nog om een eerredder te maken. De beste poging was nog van Cyriac. De match bloedde een beetje dood. Al bleef Ibrahimovic een constante dreiging voor de Anderlecht-verdediging, maar Kaminski stond een paar keer pal.

Goals: 17' Ibrahimovic (0-1), 22' Ibrahimovic (0-2), 36' Ibrahimovic (0-3), 51' Cavani (0-4), 62' Ibrahimovic (0-5)
Anderlecht: Kaminski, N'Sakala, Nuytinck, Kouyaté, Mbemba, Kljestan, Tielemans, Praet (72' Milivojevic), Suarez (45' Acheampong), Mitrovic (72' Cyriac), Gillet
PSG: Sirigu, Maxwell, Marquinhos, Alex (55' Camara), van der Wiel, Matuidi (63' Rabiot), Thiago Motta, Verratti, Lavezzi (71' Lucas Moura), Ibrahimovic, Cavani
Gele kaarten: 53' N'Sakala
Scheidsrechter: David Fernandez (Spanje)
Toeschouwers: 18.465

Sporza

psg championsleague

Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw
Bayern-fans protesteren tegen "geldwolven" Anderlecht
Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Meer nieuws...