"Dreiging van geweld rond RSCA-PSG is reŽel"

De gemeente Anderlecht kijkt bang uit naar het duel tussen Anderlecht en PSG in de Champions League. De geruchten gaan dat de Franse fans naar Brussel afzakken om een oude rekening te vereffenen. Burgemeester Eric Tomas riep alvast 300 extra agenten op. Ivan Boelens van de overkoepelende supportersfederatie betreurt de gang van zaken: "Voetbal moet een plezier zijn."Boelens, de secretaris van de overkoepeling van Anderlecht-fans, legt in De ochtend uit om welke oude rekening het gaat. "20 jaar geleden zouden er problemen geweest zijn tussen de twee clans uit Anderlecht en Parijs. Toen is er niet uitgekomen wat de "supporters" verwacht hadden en dat moet nu blijkbaar ingehaald worden. Wat heel jammer is. Voetbal moet een plezier zijn voor jong en oud. Door het geweld zijn de mensen bang om naar het voetbal te komen."


"De dreiging is wel reŽel, denk ik, volgens de informatie die ik krijg. En eerlijk: ik denk dat de problemen veroorzaakt worden door de twee burgemeesters, met alle respect voor hen. Ze hebben samengezeten en geven heel weinig tickets aan de supportersclans. Parijs krijgt er 400 voor morgen, wij krijgen er voor de return 600. Er zijn echter duizenden aanvragen. Ik denk dat veel supporters een andere uitweg zoeken en de confrontatie zo aangaan. Dat is een spijtige zaak voor iedereen.""Ik zeg niet dat de burgemeester van Anderlecht overdrijft. Maar hadden ze meer tickets voorzien, dan hadden er veel problemen kunnen voorkomen worden. Nu gaan er nog meer mensen op deze heisa springen en escaleert het. Ik zou het jammer vinden voor Anderlecht als ploeg, die al geen te beste naam heeft in het Europese voetbal. Het zal het Belgisch voetbal niet ten goede komen." Drie jaar geleden waren er zware rellen met Anderlecht-fans in Bilbao, dit jaar waren er ook al incidenten in Lissabon.

De vrees bestaat dat niet morgen, maar vanavond al een clash tussen de twee clans zal uitgevochten worden. "Ik begrijp niet wat zich in de hoofden van die fans afspeelt. Een klein aantal verziekt de boel."

Sporza

asa psg rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...