"Dreiging van geweld rond RSCA-PSG is reŽel"

De gemeente Anderlecht kijkt bang uit naar het duel tussen Anderlecht en PSG in de Champions League. De geruchten gaan dat de Franse fans naar Brussel afzakken om een oude rekening te vereffenen. Burgemeester Eric Tomas riep alvast 300 extra agenten op. Ivan Boelens van de overkoepelende supportersfederatie betreurt de gang van zaken: "Voetbal moet een plezier zijn."Boelens, de secretaris van de overkoepeling van Anderlecht-fans, legt in De ochtend uit om welke oude rekening het gaat. "20 jaar geleden zouden er problemen geweest zijn tussen de twee clans uit Anderlecht en Parijs. Toen is er niet uitgekomen wat de "supporters" verwacht hadden en dat moet nu blijkbaar ingehaald worden. Wat heel jammer is. Voetbal moet een plezier zijn voor jong en oud. Door het geweld zijn de mensen bang om naar het voetbal te komen."


"De dreiging is wel reŽel, denk ik, volgens de informatie die ik krijg. En eerlijk: ik denk dat de problemen veroorzaakt worden door de twee burgemeesters, met alle respect voor hen. Ze hebben samengezeten en geven heel weinig tickets aan de supportersclans. Parijs krijgt er 400 voor morgen, wij krijgen er voor de return 600. Er zijn echter duizenden aanvragen. Ik denk dat veel supporters een andere uitweg zoeken en de confrontatie zo aangaan. Dat is een spijtige zaak voor iedereen.""Ik zeg niet dat de burgemeester van Anderlecht overdrijft. Maar hadden ze meer tickets voorzien, dan hadden er veel problemen kunnen voorkomen worden. Nu gaan er nog meer mensen op deze heisa springen en escaleert het. Ik zou het jammer vinden voor Anderlecht als ploeg, die al geen te beste naam heeft in het Europese voetbal. Het zal het Belgisch voetbal niet ten goede komen." Drie jaar geleden waren er zware rellen met Anderlecht-fans in Bilbao, dit jaar waren er ook al incidenten in Lissabon.

De vrees bestaat dat niet morgen, maar vanavond al een clash tussen de twee clans zal uitgevochten worden. "Ik begrijp niet wat zich in de hoofden van die fans afspeelt. Een klein aantal verziekt de boel."

Sporza

asa psg rsca

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van SaÔef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern MŁnchen"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...