PSG-hooligans: "Komen naar Brussel om bier te drinken en te knokken"

De UEFA heeft de Champions League- wedstrijd tussen Anderlecht en PSG geclassificeerd als een risicomatch. Paars-wit neemt het op woensdag 23 oktober op tegen de Fransen en er wordt gevreesd voor rellen. En zoals moet blijken uit onderstaande artikel uit een Franse krant niet ten onrechte.


'We maken ons al sinds de loting klaar voor de verplaatsing naar Anderlecht', zegt iemand van de harde kern van PSG in Le Parisien. 'Alle oudere fans, die de afgelopen jaren niet meer naar het stadion gaan, zullen er zijn in Brussel', zegt de bron in de Franse krant.


Het mogen nu al duidelijk zijn dat er niet alleen gevoetbald zal worden in het Astridpark. Om hoeveel Franse hooligans het gaat is het onduidelijk en afwachten. Maar de verklaringen in de Franse krant spreken boekdelen. Enkele heethoofden komen duidelijk niet voor de match naar Brussel. 'Maar om bier te drinken en te knokken met de ultra's van Anderlecht', klinkt het. 'We hebben een 'fight' - een vechtpartij met blote vuisten - geprogrammeerd.' 'De harde kern van PSG en die van Anderlecht leven al op gespannen voet sinds 24 november 1992',zegt Antoine Boutonnet, chef van de Franse politiecel. 'Er waren toen zware incidenten met gewonden tijdens de achtste finale van de UEFA-cup tussen PSG en Anderlecht in Parijs.'


Volgens de Franse krant zou de harde kern van de Anderlecht-fans woensdagavond de steun krijgen van hooligans van Ajax en uit Polen.
 


 

Het Nieuwsblad

psg rsca

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...