De zware last die Michael Heylen dagelijks moet dragen

Michael Heylen (19) probeert via een uitleenbeurt bij KV Kortrijk zich in het basisteam van Anderlecht te knokken. De jonge verdediger lijdt overigens aan de ziekte van Crohn.“Op mijn zestiende werd de ziekte van Crohn (een zwaar belastende, chronische ontstekingsziekte die het darmkanaal aantast) vastgesteld. Het heeft geen impact op mijn carrière. Door gepaste medicatie heb ik nergens last van”, vertelt Heylen.


“Het begon met zware diarree. Ik vermagerde zienderogen, verloor ongeveer vijftien kilogram. Toen ik uit de douche kwam, zag je al mijn ribben liggen. Mijn zus schrok zich rot”, vervolgt de verdediger in Het Nieuwsblad. “Gelukkig is iedereen me in die donkere periode blijven steunen. Mijn familie, maar zeker ook Anderlecht. Het lijkt een harde club, maar het gaat er bijzonder warm aan toe.”


“Het is opvallend hoe steeds meer jonge mensen getroffen worden door de ziekte. Je geneest er niet echt van, maar je kan wel perfect de symptomen bestrijden. Kijk maar naar Pär Zetterberg. Ondanks zijn suikerziekte heeft hij een fantastisch palmares bij elkaar gevoetbald”, klinkt het hoopvol bij Heylen.


"Eigenlijk was ik niet zo tevreden over mijn wedstrijd op Anderlecht", gaat Heylen verder in Het Nieuwsblad. 


"Ik moet nog wennen aan de driemansverdediging bij Kortrijk. Bovendien was ik behoorlijk gespannen. Ik wilde absoluut aantonen dat ik het niveau van Anderlecht aankon. Na deze uitleenbeurt heb ik in Brussel nog een contract voor één jaar. Volgend seizoen wil ik meestrijden voor een basisplek bij Anderlecht. Mijn hart ligt nog altijd daar. Ik heb het eerste jaar bij Anderlecht wel afgezien. Als jongen uit een gewone Vlaamse familie word je plots geconfronteerd met tal van nationaliteiten. Ik had trouwens moeite met Frans", aldus nog Heylen. 


Voetbal24.be

heylen rsca

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...