Van den Brom: "Verwacht geen gekke dingen"

Anderlecht heeft vrijdag tegen Bergen de kans om de thuisnederlaag tegen Kortrijk van twee weekends geleden door te spoelen. Door het interlandvoetbal heeft trainer John van den Brom elf dagen de tijd gehad om een plan te verzinnen. Maar op de persconferentie liet hij weten geen gekke dingen te willen doen. Van den Brom had het ook kort over de druk op zijn persoon en de noodzaak aan nieuwe spelers.Door het interlandvoetbal is de commotie rond de nederlaag van Anderlecht tegen Kortrijk snel en geluidloos uitgestorven. Maar Van den Brom is het duidelijk niet vergeten. Hij zal tegen Bergen een aantal veranderingen doorvoeren."Maar dat is ook het enige wat ik zeg. Dat zijn jullie van mij misschien niet gewoon, maar dat komt omdat ik zelf nog niet de tijd heb gehad om de spelers in te lichten. Ga ook geen rare dingen van mij verwachten. Zo ben ik niet en jullie zouden het toch zien als paniek. Vastigheid is het beste wat je kan hebben in voetbal."Voor Van den Brom is de manier waarop Anderlecht morgen voetbalt ook ondergeschikt aan het resultaat. “Winnen op een mooie manier is wat Anderlecht wil. Maar ik vind winnen op dit moment voldoende.”
Anderlecht lijkt op volle sterkte naar Bergen te trekken. Niemand kwam geblesseerd terug van de interlands, Mitrovic is ook opnieuw beschikbaar na zijn schorsing en Suarez lijkt opnieuw fit. Toch wil Van den Brom Bergen niet onderschatten. "Ik vind Bergen zeker geen lelijk eendje. Ik heb de eerste wedstrijden van Bergen gevolgd op tv en ze hebben veel te weinig punten voor het spel dat ze leveren."


"Voor mij is Janevski trouwens een oude bekende. Ik heb met hem nog een maand samengespeeld bij Istanbulspor. Hij als centrale verdediger en ik als aanvallende middenvelder. Dat maakt het voor mij persoonlijk wel speciaal."


Van den Brom denkt dat het interlandvoetbal voor sommige spelers op een goed moment kwam.

"Als je weggaat naar de nationale ploeg is dat altijd goed. Je komt in een andere omgeving, je krijgt een andere trainer, andere trainingen en andere medespelers. Ook voor buitenlanders, want die kunnen terug naar huis. Dat is goed om makkelijker de knop om te zetten als je de dag ervoor bijvoorbeeld hebt verloren tegen Kortrijk. 
Gillet kwam met een big smile terug. Hij heeft niet gespeeld bij België, maar heeft wel de kwalificatie afgedwongen. Dennis Praet (die niet mocht spelen bij de nationale beloften) kwam niet vrolijk terug. Gelukkig is Praet al wat langer hier en kon hij snel de knop omzetten. Dat geeft aan hoe interlands een verschil kunnen maken."


Van den Brom reageerde ook nog een keer op een vraag over de druk op zijn persoon.
"Ik heb na de wedstrijd tegen Kortrijk al gezegd dat ik de druk helemaal niet voel. Ik ben blij met het vertrouwen dat de clubleiding naar de buitenwereld heeft uitgesproken. 
Natuurlijk is het spel niet goed. Ik ben de eerste dat te erkennen. Maar het is niet zo dat ik bibberend op de bank zit. Ik ga tegen Bergen zoals altijd op de op de bank zitten om de wedstrijd te winnen. Dat is het enige medicijn dat we nodig hebben." 

Sporza

vandenbrom bergen rsca

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...