Overzicht resultaten paars-witte internationals

Na een week vol interlandvoetbal kan Anderlechtcoach John van den Brom stilaan terug rekenen op een voltallige spelersgroep. Maar liefst 11 spelers van paars-wit werden opgeroepen en kwamen (al dan niet) in actie. Een klein overzicht:


Anderlechtkapitein Guillaume Gillet kwam met de Rode Duivels niet in actie tijdens de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden. BelgiŽ won het beslissende duel in KroatiŽ met 1-2 en plaatst zich hierdoor voor het eerst in twaalf jaar voor een WK. In de afsluitende galawedstrijd werd in het Koning Boudewijnstadion 1-1 gelijkgespeeld tegen Wales.


Bij de Belgische beloftenploeg werden er vier Anderlechtspelers opgeroepen. In de eerste wedstrijd voor de voorronde van het EK werd met 0-1 gewonnen op het veld van Noord-Ierland. Dennis Praet viel iets na het uur in voor Batshuayi. Net voor tijd kwam Massimo Bruno het veld op voor Ferreira-Carrasco. Thomas Kaminski en Youri Tielemans kwamen niet in actie.

In de tweede EK-kwalificatiewedstrijd verloren de Belgische beloften in eigen land met 0-1 van ItaliŽ. Massimo Bruno startte in de basis, maar werd vervangen na 71 minuten. Youri Tielemans mocht aan het begin van de tweede helft opdraven. Deze keer kwamen Dennis Praet en Thomas Kaminski niet van de bank.Leander Dendoncker speelde met de Belgische U19 drie wedstrijden in de voorronde van het EK. In de eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van Noord-Ierland. Het paars-witte talent kwam wel niet van de bank. De daaropvolgende wedstrijd, met Dendoncker 90 minuten in de basis, werd opnieuw met 2-0 gewonnen. Deze keer tegen Ijsland. In de derde en laatste wedstrijd, opnieuw met Dendoncker 90 minuten in de basis, werd 2-2 gelijkgespeeld tegen Frankrijk. Door dit gelijkspel trekken de U19 als groepswinnaar van de eerste kwalificatieronde naar de eliteronde.Sacha Kljestan won met de Verenigde Staten zijn laatste twee kwalificatiewedstrijden. In de eerste wedstrijd werd in eigen land met 2-0 gewonnen van Jamaica. Kljestan viel bij een 0-0 tussenstand in na 70 minuten. In de laatste wedstrijd werd in en tegen Panama met 2-3 gewonnen. Kljestan speelde de hele wedstrijd. Door deze overwinningen eindigen de Verenigde Staten als groepswinnaar in de CONCAF-zone en is het zeker van het WK in BraziliŽ.Ook Andy Najar plaatst zich met Honduras voor dit WK. In de eerste wedstrijd werd met 1-0 gewonnen tegen Costa Rica. Najar viel in net voor het uur. In de beslissende en laatste wedstrijd, met Najar in de basis, werd 2-2 gelijkgespeeld in en tegen Jamaica. Door dit punt eindigt Honduras als derde in de CONCAF-zone en kwalificeert het zich zo rechtstreeks voor het WK.Cheikhou Kouyate daarentegen krijgt het nog heel moeilijk om zich te kwalificeren voor het WK. In de eerste van de twee play-off wedstrijden werd met 3-1 verloren van Ivoorkust. Kouyate speelde de hele wedstrijd.Ook Luka Milivojevic heeft zich met ServiŽ niet kunnen plaatsen voor het WK in BraziliŽ. ServiŽ won eerst nog een oefenwedstrijd met 2-0 tegen Japan, waar de Anderlechtmiddenvelder mocht invallen op het uur. Ook de afsluitende kwalificatiewedstrijd werd met 5-1 gewonnen van MacedoniŽ, maar de ServiŽrs waren al uitgeschakeld. Milivojevic startte in de basis, maar werd gewisseld na 76 minuten.Ten slotte speelde Anderlechtspits Aleksandar Mitrovic met de Servische beloftenploeg twee EK-kwalificatiewedstrijden. De eerste wedstrijd, met Mitrovic heel de wedstrijd in de basis, werd met 2-1 verloren van Cyprus. Mitrovic scoorde vanop de stip het doelpunt voor de ServiŽrs. Ook in de tweede wedstrijd speelde Mitrovic de volle 90 minuten en deze keer kon de Servische beloftenploeg wel winnen. Het werd 3-1 tegen Noord-Ierland, maar Mitrovic kwam niet tot scoren.

RSCA.be

rsca internationals

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
Renť Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...