KSV Roeselare en RSC Anderlecht zoeken toenadering

Een scheiding tussen tweedeklasser KSV Roeselare en overnemer Didier Frenay is nabij, zo valt deze week in Sport/Voetbalmagazine te lezen. In dat geval komt een samenwerking met Anderlecht weer aan de orde. KSV Roeselare hield enkele maanden geleden tijdens de onderhandelingen met Global Football Solutions (een buitenlandse vennootschap van spelersmakelaar Didier Frenay) ook een B-scenario achter de hand. Dat omvatte een verregaande structurele samenwerking met Anderlecht, waarbij de West-Vlaamse tweedeklasser als opleidingsclub voor de Brusselaars zou fungeren.
Beide clubs onderhouden al langer een prima relatie doordat Herman Van Holsbeeck en Luc Devroe het persoonlijk goed met elkaar kunnen vinden. Tijdens Devroe zijn eerste dienstverband als sportief directeur bij Roeselare sloot Yves Vanderhaeghe er zijn carrière af en werd Sami Allagui (tegenwoordig scorend voor Hertha BSC) door de Brusselaars ter beschikking gesteld.Bij Devroe zijn terugkeer twee jaar geleden – na vier seizoenen bij Club Brugge – werd die draad weer opgepikt. Dat resulteerde in de definitieve transfer van Birger Longueville en uitleenbeurten van Junior Kabananga en Abdel Bouhna.In de nieuwe constructie zou Anderlecht een viertal spelers ter beschikking hebben gesteld, wat Roeselare zou hebben toegelaten de loonmassa aanzienlijk naar omlaag te halen.
Ook zou Anderlecht een trainer op Schiervelde hebben geplaatst om zijn spelers van nabij op te volgen. De naam van Yves Vanderhaeghe viel, maar tot gesprekken met de assistent-trainer van KV Kortrijk kwam het dit keer niet. Twee jaar geleden nog wel, toen Vanderhaeghe met Sergiy Serebrennikov in de weegschaal lag voor de functie van hoofdcoach.


“Anderlecht wilde niet meestappen in een verhaal waarbij de club rechtstreeks of onrechtstreeks in handen zou zijn van een makelaar”, aldus Johan Plancke, CEO van KSV Roeselare. De kans is reëel dat Roeselare, mocht de deal met Global Football Solutions afspringen, opnieuw toenadering zoekt tot Anderlecht.Met het minderwaardige spelersmateriaal en de dure technische staf die Didier Frenay neerzette op Schiervelde, staat de ploeg momenteel stijf onderin de tweede klasse.

Sport/Voetbalmagazine

roeselare rsca

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië

Meer nieuws...