KSV Roeselare en RSC Anderlecht zoeken toenadering

Een scheiding tussen tweedeklasser KSV Roeselare en overnemer Didier Frenay is nabij, zo valt deze week in Sport/Voetbalmagazine te lezen. In dat geval komt een samenwerking met Anderlecht weer aan de orde. KSV Roeselare hield enkele maanden geleden tijdens de onderhandelingen met Global Football Solutions (een buitenlandse vennootschap van spelersmakelaar Didier Frenay) ook een B-scenario achter de hand. Dat omvatte een verregaande structurele samenwerking met Anderlecht, waarbij de West-Vlaamse tweedeklasser als opleidingsclub voor de Brusselaars zou fungeren.
Beide clubs onderhouden al langer een prima relatie doordat Herman Van Holsbeeck en Luc Devroe het persoonlijk goed met elkaar kunnen vinden. Tijdens Devroe zijn eerste dienstverband als sportief directeur bij Roeselare sloot Yves Vanderhaeghe er zijn carrière af en werd Sami Allagui (tegenwoordig scorend voor Hertha BSC) door de Brusselaars ter beschikking gesteld.Bij Devroe zijn terugkeer twee jaar geleden – na vier seizoenen bij Club Brugge – werd die draad weer opgepikt. Dat resulteerde in de definitieve transfer van Birger Longueville en uitleenbeurten van Junior Kabananga en Abdel Bouhna.In de nieuwe constructie zou Anderlecht een viertal spelers ter beschikking hebben gesteld, wat Roeselare zou hebben toegelaten de loonmassa aanzienlijk naar omlaag te halen.
Ook zou Anderlecht een trainer op Schiervelde hebben geplaatst om zijn spelers van nabij op te volgen. De naam van Yves Vanderhaeghe viel, maar tot gesprekken met de assistent-trainer van KV Kortrijk kwam het dit keer niet. Twee jaar geleden nog wel, toen Vanderhaeghe met Sergiy Serebrennikov in de weegschaal lag voor de functie van hoofdcoach.


“Anderlecht wilde niet meestappen in een verhaal waarbij de club rechtstreeks of onrechtstreeks in handen zou zijn van een makelaar”, aldus Johan Plancke, CEO van KSV Roeselare. De kans is reëel dat Roeselare, mocht de deal met Global Football Solutions afspringen, opnieuw toenadering zoekt tot Anderlecht.Met het minderwaardige spelersmateriaal en de dure technische staf die Didier Frenay neerzette op Schiervelde, staat de ploeg momenteel stijf onderin de tweede klasse.

Sport/Voetbalmagazine

roeselare rsca

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...